Yaay kimin? Yaay'ın sahibi kimdir?

Yaay kimin? Yaay'ın sahibi kimdir? Yaay Başka Bi Dünya sloganı ve ismiyle sosyal medya platformlarında yerini aldı. Peki, Yaay kimin, sahibi kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Yaay kimin? Yaay'ın sahibi kimdir?

Yaay kimin? Yaay'ın sahibi kimdir? Sosyal medya platformlarında son günlerde dolaşan bir reklam görenlerin dikkatini çekiyor. Kısa kısa dönen reklamlarda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Sadece, çeşitli sloganlar kullanılıyor. 

Reklamı Youtube üzerinden yayınlayan kanalın adı, "Yaaydayız" ismini taşıyor. Kullanılan malzemelere bakıldığında ev ve bahçe ürünlerini satan bir mağaza mı açılıyor, izlenimi veriyor. 

Reklamlarda, patlamayan balon, kırılmayan bardak, çekice direnen çivi gibi kavramlar işleniyor.

Merak uyandırmaya yönelik bir strateji izleyen reklamların kime ve neye ait olduğu merakla bekleniyor.

Yaay markası 2 yıl önce Türk Telekominikasyon A.Ş. tarafından tescil edilmiş. Bu nedenle reklamların da telekom veya internetle alakalı olabileceği yorumları yapılıyor.

2018 yılında yapılan başvuru sonucu marka tescili kabul edilmiş. 

Marka 3 ayrı sınıfta hizmet vereceğini belirtmiş. Bu sınıflarda yer alan ve muhtemelen hizmeti alınacak kategoriler, tahmini olarak, bold olarak yazılmıştır.  Bu sınıflar şöyle: 

09. Sınıf: Bilim, denizcilik, topoğrafya, meteoroloji, sanayide ve laboratuvarda kullanım amaçlı olanlar dahil ölçme aletleri, cihazları: tıbbi amaçlı olmayan termometreler, barometreler, ampermetreler, voltmetreler, nem ölçerler, test cihazları, teleskoplar, periskoplar, pusulalar; taşıt göstergeleri; laboratuvarlarda kullanılan malzemeler: mikroskoplar, büyüteçler, dürbünler, deney malzeme ve cihazları. Ses ve görüntünün kaydı, nakli veya yeniden meydana getirilmesi (reprodüksiyonu) için cihazlar: kameralar, fotoğraf makineleri, televizyonlar, videolar, cd-dvd kayıt ve oynatıcı cihazlar, mp3 çalar, bilgisayarlar, masa üstü-tablet bilgisayarlar, giyilebilir teknolojik cihazlar (akıllı saatler, bileklikler, başa takılan cihazlar), mikrofonlar, hoparlörler, kulaklıklar; haberleşme ve çoğaltma amaçlı cihazlar ve bilgisayar çevre donanımları: cep telefonları ve bunların kılıfları, sabit telefonlar, telefon santralleri, bilgisayar yazıcıları, tarayıcılar, fotokopi makineleri. Manyetik, optik kayıt taşıyıcılar ve bunlara kaydedilmiş bilgisayar programları ve yazılımları; bilgisayar ağları vasıtasıyla indirilebilen ve manyetik ve optik ortamlara kayıt edilebilen elektronik yayınlar; manyetik/optik okuyuculu kartlar, manyetik, optik ve elektronik ortamlara kaydedilmiş çekilmiş sinema filmleri, diziler ve video müzik klipleri.

Antenler, uydu antenler, yükselticiler ve bunların parçaları. Bilet otomatları, nakit para çekme makineleri. Makine ve cihazların elektroniğinde kullanılan elemanlar: yarı iletkenler, elektronik devreler, entegreler, yongalar (çipler), diyotlar, transistörler, manyetik kafalar, saptırıcılar; elektronik kilitler, fotoseller, elektronik açma kapama mekanizmaları, algılayıcılar (sensörler). Birim zamandaki tüketim miktarını ölçen sayaçlar ve zaman ayarlayıcıları. Koruyucu giysiler, koruma ve can kurtarma amaçlı donanımlar. Gözlükler, güneş gözlükleri, lensler ve bunların kutuları, kılıfları, parçaları ve aksesuarları.

Elektrik enerjisini iletim, dönüştürme, depolama kontrol cihazları ve araçları: fişler, buatlar, anahtarlar, şalterler, sigortalar, balastlar, starterler, elektrik panoları, rezistanslar, soketler, transformatörler, adaptörler, şarj cihazları, elektrik, elektronikte kullanılan kablolar, piller, aküler, elektrik enerjisi üretimi için güneş panelleri. Ana fonksiyonu uyarı ve alarm olan cihazlar (taşıt alarmları hariç), elektrikli ziller. Trafikte kullanım amaçlı sinyalizasyon, işaretle bildirme cihazları ve araçları. Yangın söndürme amaçlı taşıtlar dahil yangın söndürme aletleri ve cihazları (yangın söndürme hortumları ve yangın söndürme vanaları dahil). Radarlar, denizaltı radarları (sonarlar), gece görüşü sağlayıcı veya arttırıcı aletler ve cihazlar. Dekoratif mıknatıslar. Metronomlar.

38. Sınıf: Radyo ve televizyon yayın hizmetleri. Haberleşme hizmetleri (internet servisi sağlama hizmetleri dahil). Haber ajansı hizmetleri.

42. Sınıf: Bilimsel ve sınai inceleme, araştırma hizmetleri; mühendislik hizmetleri, mühendislik ve mimari tasarım hizmetleri, kalite ve standart belgelendirme amaçlı mal/hizmetlerin test edilmesi. Bilgisayar hizmetleri: bilgisayar programlama, bilgisayarı virüse karşı koruma, bilgisayar sistem tasarımı, başkaları adına web sitelerinin tasarlanması, bakımı ve güncelleştirilmesi, yazılım tasarımı, kiralanması ve güncelleştirilmesi, internet arama motoru sağlama, hosting, bilgisayar donanımları alanında danışmanlık, bilgisayar donanımlarının kiralanması hizmetleri. Bu sınıfa dahil olup mühendislik, mimarlık, bilgisayar hizmetleri kapsamına girmeyen her türlü tasarım hizmetleri; grafik sanat tasarım hizmetleri (reklam amaçlı tasarım ve peyzaj tasarımı hariç). Sanat eserleri orijinallik onay hizmetleri.

NE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Uzun aradan sonra Yaay'ın ne olduğu nihayet ortaya çıktı. Yaay, TT Ventures şirketi tarafından geliştirilen sosyal medya uygulamasıdır. Uygulamanın ana sahibi ise Türk Telekom'dur.

İşte bir başka Yaay reklamı:

 

Kaynak: Sonhaberler.com/Özel

Yorumlar