Kerem Abadi

Kerem Abadi

Ya vatan evladı ya da vatan haini, başka seçenek yok!

Vay efendim, "TÜBİTAK üniversite öğrencileri için bir yazılım projesi yarışması başlatmış da bazı projeleri değerlendirmeye bile almamış". Bir üniversite öğrencisi de kendi...

Vay efendim, "TÜBİTAK üniversite öğrencileri için bir yazılım projesi yarışması başlatmış da bazı projeleri değerlendirmeye bile almamış".

Bir üniversite öğrencisi de kendi projesinin değerlendirmeye alınmamasını Linkedin ağında dile getirmiş.

TÜBİTAK mı hata yaptı TÜBİTAK'ın internet takip sistemi mi hata yaptı bilmiyorum. TÜBİTAK için bu proje  yarışması hangi önem derecesinde onu da bilmiyorum. 

Ancak yorumlara bakınca ortada şu hatalar var: 

-Her bahanesinde Türkiye'yi karalama yanlışı  var. Böyle düşünen ve bunu ulu orta yerde habire paylaşan / söyleyen / yazan kişiden bu Millete ve bu Vatana fayda getirmesini beklemek beyhude. Bu kişiler ileride çok çok başarılı olsalar  bile sadece kendilerine başarılı olabilirler. Bunun yaşayan örnekleri etrafımızda çokca var. Çünkü bu kişilerin yapısı toplumda/toplum için olay/olgu ve/veya alternatif geliştirme üzerine değil karalama kötüleme üzerine oluyor. 

-Diğer hata ise herşeyi devletten beklemek. Burası Küba mı, Çin mi, eski Rusya mı? 

Özetle: sesinizi doğru yer ve zamanda doğru kanallar vasıtası ile duyurun. Toplum insanı olun; arkadaş ve tanıdık çevresini kullanın. Bunda hedeflediğiniz alana sesinizi duyuramıyorsanız STK seçeneğini kullanın veya oluşturun.

Veya ferdi takılın. Toplum insanı olmayın. Herkesi herşeyi karalayın. Hayatınız kötülemekle geçsin. Hatta bunun için Organik Hoşaf yalanı gibi yalanlar uydurun. Bir adım daha öteye gidin: Vatanı Milleti kötülemeye iftira boyutu katın. 

Yani kısaca: 

ya

Vatan Evladı olacaksınız

Ya da Vatan haini.

Bunun üçüncü bir seçeneği yok. Bu topraklarda asla olmadı. Ne Osmanlı ne Selçuklu ne de daha öncesinde...

Ayrıntı: Havelsan Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, ağ çevresinde bulunan ortak bir kişi vasıtası ile olaydan haberdar oldu ve bu delikanlı ile Linkedin üzerinden irtibata geçti.

Diğer Yazıları

Yorumlar