Wish güvenilir mi, Wish Türkiye'de var mı, giriş, ürünleri?

Wish güvenilir mi, Wish üzerinden online alışveriş yapmak mantıklı mı, burada satılan ürünler neden böyle ucuz? Wish üzerinden alışveriş yapan Türk vatandaşları bu konuda ne düşünüyor? işte bu soruların hepsinin cevapları:

Google Haberlere Abone ol
Wish güvenilir mi, Wish Türkiye'de var mı, giriş,

Wish güvenilir mi, Wish alışveriş yapmak mantıklı mı, bu sitede satılan ürünler neden bu kadar ucuz? Wish üzerinden satılan ürünlerden alan Türk vatandaşları var mı, varsa yorumları nasıl memnunlar mı? İşte Wish'in güvenilirliği hakkında merak edilen soruların cevapları. 

Öncelikle Wish'in ne olduğuna bir göz atalım. Wish, internet üzerinden alışveriş yapılmasına imkan veren Çin merkezli bir aracı platformdur. Amazan, AliExpress gibi büyük platformları taklit ederek kurulmuş bir sitedir. Ancak bu sitenin yukarıda andığımız sitelerden önemli bir farkı var. Burada satılan ürünler, diğerlerinden satılanların neredeyse onda biri fiyatına satılıyor. Akıllı saatlerden dronelara kadar çok ucuz fiyata satılan ürünleri başka nerede bulabilirsiniz. Hatta wish bazı eşyaları ücretsiz olarak veriyor. Şirket, kurulduğu 2010 yılından bu yana e-ticaret sektöründe büyük bir varlık haline geldi. Peki, neden bu kadar ucuza satılıyor. Cevabı gayet basit. Çünkü Wish üzerinden satılan ürünlerin tamamı imitasyon yani markaların sahteleridir. Bu nedenle bu ürünler ucuz fiyata satılıyor. Zaten dünyaca ünlü markalar Apple, Samsung gibi markalar buradan ürünlerini satmıyorlar. Burada satılan ürünlerin tamamı taklit yani imitasyon ürünlerdir. 

Wish’den alışveriş yapmak güvenilir ancak satılan ürünleri orjinal diye almanız yanlış olur. Wish sitesinde satılan ürünlerin hemen hemen hepsi sahtedir. Bu siteden alınan ürünler elinize ulaşır. Ancak gümrüğe takılan ürünler de olabilmektedir. Wish böyle bir durumda tüketiciyi haksız bulabilir.

Apple, Samsung gibi büyük markalar bu site üzerinde satış yapmamaktadır. Bu yüzden bir ürün alırken dikkatli olunmalıdır. Fazla para verip sahte bir ürün almak istemezsiniz. Bunların yanı sıra, Wish sitesinden alınan ürünlerin elinize ulaşması uzun vakit alabilir ancak satın aldığınız eşyalar elinize ulaşır.

Wish güvenilir mi, Wish Türkiye'de var mı, giriş, ürünleri?
Wish güvenilir mi, Wish Türkiye'de var mı?

 

Wish sitesinden alışveriş yaparken dikkatli olunmalıdır. Eğer çalışan bir ürün istiyorsanız ürüne yapılan yorumlara bakarak buna karar verebilirsiniz. Ayrıca ürünün altında yapılan açıklamayı dikkatli okumalısınız. Örneğin, 20 dolara büyük ekran televizyon satıldığını düşünün. Ancak burada bir çeşit hile vardır. O da ürünün boyutları hakkında yazılan açıklamadır. Eğer bu açıklamayı okumadan satın alma yaparsanız elinize çok küçük bir boyutta televizyon maketi de gelebilir.

Wish bütün dünyadan milyonlarca ürün satan yüzlerce farklı mağazası ile çevrimiçi bir alışveriş sitesi. Bizim ülkemizde de çok alışveriş yapan var. Şimdiye kadar sıkıntı yaşayan çok sayıda insan var. Bunları yorum forumlarında bulmak mümkün. Kredi kartı ya da sanal kart ile ödeme yapabiliyosun. İade etmek istediğin ürünleri kolaylıkla iade edebiliyorsun, ve ödediğin miktar sana geri iade ediliyor.

WISH YORUMLARI

Wish üzerinden alışveriş yapan Türk vatandaşlarının birçoğu şikayetçi durumdadır. Çünkü internet ortamında cafcaflı reklamlarla sunulan ürünleri alanlar, gelen kargoyla neye uğradığını şaşırıyor. İşte o yorumlardan bazıları: 

İyi akşamlar, az önce Wish adında bir alışveris uygulaması keşfettim, 1000 lira ürün 100'e, 600 lira ürün 67 liraya satılıyor, bunun gibi bir sürü ürün var, aşırı ucuz tedirgin oldum, bu siteden alışveriş yapılır mı? Fiyat karşılaşması:

 

Güvenilir ancak, Hem kalitesiz ürünler var hem de Gümrük vergisi olarak aşırı pahalı 10 TL'lik ürün için 30-40 TL gümrük vergisi verenler var.

 

Aldığın ürünü gönderirler ama ne aldığından emin olamazsın. Wish sitesinden alınan 1080lerin biosu yeniden yazılmış 1060lar olarak felan çıkıyor çin malı vs alırsan. Alacaksan en azından Aliexpressten al.

 

 

 

 

Az önce Şikayetvar'da site hakkında şikayetleri okudum boş zarf gönderiyorlar gibi şikayetler var vazgeçtim.

 

Arkadaşlar sakın wishten alışveriş yapmayın. Ben 32V şarjlı matkap aldım. Özelliklerin hepsi belirtilmişti. Ürünü aldıktan sonra birkaç gün sonra ilandaki bilgiler ve görseller değiştirildi. Matkap ucu yaptılar. Ürünü iptal etmeye kalkıştım kabul etmediler. Sitenin kendisi dolandırıcı. Aliexpress sağlam bir firma. arkadaşlar sakın wish ten alışveriş yapmayın.ben 32v şarjlı matkap aldım.özelliklerin hepsi belirtilmişti.ürünü aldıktan sonra birkaç gün sonra ilandaki bilgiler ve görseller değiştirildi.matkap ucu yaptılar.ürünü iptal etmeye kalkıştım kabul etmediler.sitenin kendisi dolandırıcı.aliexpress sağlam bir firma.

 

WISH İADE NASIL OLUYOR?

Direkt Sipariş Ayrıntıları sayfasından mağaza ile iletişime geçebilirsin.

İşlemin yanındaki “Destek ile İletişim Kura" tıklayın.

İade etmek istediğin ürünleri seç.

İade ya da değiştirme konusunu seç.

Sorununu tarif et ve “Soru Sor”a dokun.

Google Cüzdan, PayPal ve Visa veya MasterCard logosu olan sanal kartları ve şu belli başlı kredi kartlarını kabul ediyorlar: Visa, MasterCard, American Express, Discover, Cirrus ve Maestro. Kapıda ödeme ya da nakit ödeme sistemleri yok. Benim tavsiyem bir sanal kart çıkartıp öyle alışveriş yapman.

Wish alışveris sitesi güvenilir mi?

Kargonuz kesinlikle gelir, satıcı eksi puan almamak için ürünü göndermek zorundadır. Böyle yerlerde eksi almak ticareti riske sokmak demektir.

Kargoya verilen ürünler, gemi ile gönderildiğinden sipariş adresine göre teslim süresi değişiyor. Türkiye'ye 12-30 gün arasında teslimat yapılıyor.

Ürününüzü satın aldıktan sonra, kargo takip sistemleri ile kargonun hangi aşamada ya da nerede olduğuna bakabilirsiniz.

Aldığın ürün büyük olasılıkla kalite ve görüntü olarak resimdekinden kötü olarak gelebilir.

Geri deme talebinde bulunduğun zaman olumlu sonuçlanıyor. Bu gibi durumlarda, ürünün geri gönderilmesi uzun süreceği için, satıcı ürünün sende kalmasını isteyebilir. Ama para iadesini yapar bu da ürüne para vermeden sahip oldun demektir.

 

 

 

Yorumlar