WhatsApp'dan son dakika geri adım kararı gizlilik ilkeleri sözleşmesi ertelendi

WhatsApp'dan son dakika kararı aldı. Gizlilik kararı ertelendi. WhatsApp yeni gizlilik politikasıyla ilgili tartışmalar üzerine tekrar açıklama yaptı. Açıklamada, kişiler arası iletişim verilerinin kesinlikle Facebook ile paylaşılmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp'dan son dakika kararı

WhatsApp kullanıcılarından gelen tepkiler üzerine, gizlilik sözleşmesini 3 ay erteledi. Mesajlaşma uygulaması Whatsapp, kullanıcılar tarafından tepki çeken "veri paylaşma" güncellemesini 3 ay erteledi.

Güncellemeyi mayıs ayına kadar ertelediğini belirten WhatsApp'tan yapılan açıklamanın tam metni:

Son Güncellememize Daha Fazla Zaman Veriyoruz

Son güncellememizde ne kadar kafa karışıklığı olduğunu pek çok kişiden duyduk. Endişeye neden olan birçok yanlış bilgi var ve herkesin ilkelerimizi ve gerçekleri anlamasına yardımcı olmak istiyoruz.

WhatsApp basit bir fikir üzerine inşa edildi: Arkadaşlarınız ve ailenizle paylaştığınız şeyler aranızda kalır. Bu, kişisel görüşmelerinizi her zaman uçtan uca şifreleme ile koruyacağımız anlamına gelir, böylece ne WhatsApp ne de Facebook bu özel mesajları göremez. Bu yüzden herkesin mesajlaştığı veya aradığı kişilerin kaydını tutmuyoruz. Paylaşılan konumunuzu da göremeyiz ve kişilerinizi Facebook ile paylaşmayız.

Bu güncellemelerle bunların hiçbiri değişmiyor . Bunun yerine, güncelleme, insanların WhatsApp üzerinden bir işletmeye mesaj göndermesi gereken yeni seçenekleri içeriyor ve verileri nasıl topladığımız ve kullandığımız konusunda daha fazla şeffaflık sağlıyor. Bugün herkes WhatsApp'ta bir işletmeyle alışveriş yapmasa da, gelecekte daha fazla insanın bunu tercih edeceğini düşünüyoruz ve insanların bu hizmetlerden haberdar olması önemli. Bu güncelleme, Facebook ile veri paylaşma yeteneğimizi genişletmez.

Şimdi, insanlardan şartları incelemelerinin ve kabul etmelerinin isteneceği tarihi geri alıyoruz. 8 Şubat'ta hiç kimsenin hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek. Ayrıca, WhatsApp'ta gizlilik ve güvenliğin nasıl çalıştığına dair yanlış bilgileri temizlemek için çok daha fazlasını yapacağız. Ardından, 15 Mayıs'ta yeni iş seçenekleri sunulmadan önce, politikayı kendi hızlarında gözden geçirmek için insanlara kademeli olarak gideceğiz.

WhatsApp, dünyanın dört bir yanındaki insanlara uçtan uca şifreleme getirilmesine yardımcı oldu ve bu güvenlik teknolojisini şimdi ve gelecekte savunmaya kararlıyız. Bize ulaşan herkese ve gerçeklerin yayılmasına ve söylentileri durdurmasına yardımcı olan pek çok kişiye teşekkür ederiz. WhatsApp'ı özel iletişim kurmanın en iyi yolu yapmak için sahip olduğumuz her şeyi koymaya devam edeceğiz.

BİR ÖNCEKİ AÇIKLAMA

Öte yandan, Yeni gizlilik ilkeleri sözleşmesi büyük tepki çeken WhatsApp, kullanıcı kaybı sonrasında üst üste açıklamalar yaparak durumu düzeltmeye çalışıyor. Son olarak WhatsApp bu sabah Türkiye'deki kullanıcıların uygulama ekranında yayımladığı duyuruda WhatsApp ve Facebook'un kullanıcıların mesajlarını görmediğini savundu. 

WhatsApp bu sabah Türkiye’deki kullanıcılarının uygulamanın hikaye ekranında özel bir duyuru yayımlayarak, Hizmet Politikası ve Gizlilik Kuralları ile ilgili doğruları tekrar hatırlattı.

Şirket ayrıca şu açıklamayı yaptı: "Gizlilik Politikamız hakkında paylaştığımız son güncellemeden bu yana Türkiye'deki kullanıcılarımızdan birçok soru aldık ve bu soruları yanıtlamak istiyoruz. Bu sabah itibariyle Türkiye’deki kullanıcılarımıza, WhatsApp'ın ve Facebook’un mesajlarınızı göremediğini tekrar teyit eden özel bir durum mesajı göndermeye başlıyoruz."

WhatsApp kendi anasayfasından konuyla ilgili yaptığı detaylı açıklamada ise şunları belirtti: 

Kısa bir süre önce Gizlilik İlkemizi güncelledik ve sizlerden çok sayıda önemli soru aldık. Şu anda yayılmakta olan bazı söylentiler nedeniyle, çok sık aldığımız bazı soruları cevaplamak istiyoruz. WhatsApp’ı, insanların gizlilikten ödün vermeden iletişim kurmalarına yardımcı olacak şekilde geliştirmek için büyük çaba sarf ediyoruz.

İlkemizde yapılan güncellemelerin, arkadaşlarınız veya ailenizle aranızdaki sohbetlerin gizliliğini hiçbir şekilde etkilemediğini açıkça belirtmek istiyoruz. Aksine, bu güncelleme, WhatsApp üzerinden işletmelere mesaj gönderme özelliğiyle ilgili değişiklikleri içeriyor ve verileri nasıl topladığımız ve kullandığımız konusunda daha fazla şeffaflık sağlıyor. WhatsApp üzerinden işletmelere mesaj gönderme, tamamen isteğe bağlı bir özellik.

Kişisel mesajlaşmalarınızın gizliliği ve güvenliği

Özel mesajlarınızı okuyamayız ve aramalarınızı dinleyemeyiz. Bu içerikleri Facebook da okuyamaz ve dinleyemez: Arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınızla WhatsApp üzerinden yaptığınız sohbetlerdeki mesajları ve aramaları WhatsApp da Facebook da okuyamaz ve dinleyemez. Paylaştığınız her şey, paylaştığınız kişilerle aranızda kalır. Çünkü kişisel mesajlarınız uçtan uca şifreleme ile korunmaktadır. Bu güvenlik düzeyinden asla ödün vermeyeceğiz. Bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzu sizin de görebilmeniz için her bir sohbete güvenlik düzeyini açık ve net bir şekilde belirten etiketler ekliyoruz. WhatsApp’ta güvenlik hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Kullanıcıların mesaj gönderdikleri ve aradıkları kişilerin kaydını tutmayız: Mobil servis sağlayıcıları ve operatörler geleneksel olarak bu bilgileri depoluyor. Ancak biz, iki milyar kullanıcı için bu kayıtları tutmanın hem gizlilik hem de güvenlik açısından riskli olacağına inanmamız nedeniyle bu bilgileri depolamıyoruz.

Paylaştığınız konumu göremeyiz. Konumunuzu Facebook da göremez: WhatsApp üzerinden bir kişiyle konumunuzu paylaştığınızda, konumunuz uçtan uca şifreleme ile korunur. Bu da, paylaştığınız konumu, paylaştığınız kişi dışında hiç kimsenin göremeyeceği anlamına gelir.

Kişilerinizi Facebook ile paylaşmayız: Bize izin verdiğinizde, mesajlaşma deneyimini hızlı ve güvenilir hale getirmek amacıyla yalnızca telefon rehberinizdeki telefon numaralarına erişiriz. Kişi listelerinizi, Facebook tarafından sunulan diğer uygulamalarla paylaşmayız.

Gruplar gizli kalır: Grup üyeliğini, mesajları teslim etmek ve hizmetimizi spam ve kötüye kullanımdan korumak için kullanırız. Bu verileri reklama yönelik amaçlarla Facebook ile paylaşmayız. Altını tekrar çizmek isteriz ki, bu özel sohbetler uçtan uca şifrelidir. Bu nedenle de biz bu sohbetlerin içeriğini göremeyiz.

Mesajlarınızı kaybolacak şekilde ayarlayabilirsiniz: Gizliliği daha da artırmak amacıyla, mesajlarınızı gönderdikten sonra sohbetlerden kaybolacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi için Yardım Merkezindeki bu makaleyi okuyabilirsiniz.

Verilerinizi indirebilirsiniz: Hesabınız hakkında sahip olduğumuz bilgileri doğrudan uygulamanın içinden indirebilir ve görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için Yardım Merkezindeki bu makaleyi okuyabilirsiniz.

İşletmelerle mesajlaşma özelliği ve Facebook ile çalışma biçimimiz

Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insan her gün WhatsApp üzerinden farklı büyüklükteki işletmelerle güvenli bir şekilde iletişim kuruyor. İşletmelerle mesajlaşmayı tercih etmeniz durumunda sizlere daha kolay ve iyi bir deneyim sunmak istiyoruz. WhatsApp’ta aşağıdaki özellikleri kullanan herhangi bir işletmeyle iletişim kurduğunuzda bunu her zaman açıkça belirteceğiz.

Facebook barındırma hizmetleri: İşletmelerle mesajlaşmak, ailenizle veya arkadaşlarınızla mesajlaşmaktan farklıdır. Bazı büyük işletmelerin, kendi iletişimlerini yönetmek için barındırma hizmetlerini kullanmaları gerekiyor. Bu nedenle işletmelere; müşterileriyle aralarındaki WhatsApp sohbetlerini yönetmek, soruları yanıtlamak ve satın alma makbuzları gibi yararlı bilgiler göndermek için Facebook’un sağladığı güvenli barındırma hizmetlerini kullanma seçeneği sunuyoruz. Ancak bir işletmeyle ister telefonla ister e-posta veya WhatsApp üzerinden iletişim kuruyor olun, ilgili işletme ne söylediğinizi görebilir ve bu bilgileri Facebook’ta reklam yapmak dahil olmak üzere kendi pazarlama amaçlı faaliyetleri için kullanabilir. Bilgilendirildiğinizden emin olmak amacıyla, Facebook’un sağladığı barındırma hizmetlerini kullanmayı seçen işletmelerle yapılan tüm sohbetlere, durumu açık ve net bir şekilde belirten etiketler ekleriz.

Yeni ticaret özellikleri: İnsanların işletmelerden çevrimiçi alışveriş yapabilmeye gösterdiği talep her geçen gün artıyor. Mağazalar gibi Facebook markalı ticaret özellikleri sayesinde, bazı işletmeler ürünlerini doğrudan WhatsApp uygulaması üzerinden sergileyecek ve böylece insanlar satın alabilecekleri ürünleri görebilecekler. Mağazalar ile etkileşim kurmayı seçmeniz durumunda, alışveriş etkinlikleriniz Facebook ve Instagram’da gördüğünüz reklamların ve Mağazalar deneyiminizin kişiselleştirilmesi amacıyla kullanılabilecek. İsteğe bağlı olan bu özellikleri kullandığınızda, verilerinizin Facebook ile ne şekilde paylaşıldığını size uygulamanın içinde açıklayacağız.

İşletmeleri keşfetme: Facebook’ta, belirli bir işletmeye WhatsApp üzerinden mesaj göndermek için kullanabileceğiniz bir düğme içeren reklamlar görebilirsiniz. Telefonunuzda WhatsApp yüklüyse ilgili işletmeye mesaj gönderme seçeneğine sahip olursunuz. Bu reklamlarla etkileşime geçme biçiminiz, Facebook tarafından, Facebook’ta gördüğünüz reklamların kişiselleştirilmesi amacıyla kullanılabilir.


GÜZİDE YENİ LÜKS EVİNİN KAPILARINI AÇTI

 

Yorumlar