WhatsApp neden arama yapmıyor? Çözüm yolu

WhatsApp neden arama yapmıyor? Çözüm yolu nedir, önerilen çözüm yolları işe yarıyor mu soruları bu akşam özellikle merakla araştırılıyor. WhatsApp ile arama yapmak isteyenler sorunla karşılaşıyor. Peki, bu sorun genel mi yoksa sadece belirli cihazlarla alakalı mı?

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp neden arama yapmıyor? Çözüm yolu

WhatsApp neden arama yapmıyor veya neden bağlantı kurmuyor soruları yeniden gündemde. Çünhkü WhatsApp ile 21 Eylül 2022 Çarşamba akşamı arama yapmak isteyenlerin birçoğu sorunla karşılaştı. Sorunun kaynağını araştıran insanlara öncelikle WhatsApp'ın kendi sunduğu bir çözüm yolu var. O çözüm yolu ise şöyle: 

WhatsApp'ın resmi açıklamalarını yaptığı sosyal medya hesaplarından şu ana kadar bir açıklama gelmedi.

Öte yandan, şu anda aramayla ilgili genel bir sorun görünmüyor. Sorunun bölgesel olabileceği belirtiliyor.

Yine de sorun yaşayanlar için bazı çözüm yollarını şöyle derleyebiliriz:

WHATSAPP ARAMASIYLA İLGİLİ MUHTEMEL SORUNLAR

Eğer WhatsApp aramalarıyla ilgili sorun yaşıyorsanız, lütfen başka bir ağdan bağlanmayı deneyin (Mobil veri yerine kablosuz bağlantı ağı gibi). Şu anki bağlantınız KVP (Kullanıcı Veri Protokolü) için doğru bir şekilde yapılandırılmamış olabilir ve bu durum WhatsApp Araması özelliğinin düzgün çalışmasını engelleyebilir.

Eğer kablosuz ağ (Wi-Fi) bağlantısındayken WhatsApp araması yapamıyorsanız ya da arama alamıyorsanız, yönlendirici (router) güvenlik ayarlarının ve güvenlik duvarı konfigürasyonunun, WhatsApp Aramasının düzgün çalışması için gerekli olan belirli bağlantı tiplerini engellemediğinden emin olun.

Güvenlik duvarı ayarları veya KVP ile ilgili ek sorularınız varsa lütfen daha fazla bilgi için servis sağlayıcınız veya bağlantı yöneticinizle iletişime geçin.

Pil tasarrufu ve bluetooth bağlantınız da WhatsApp aramalarıyla ilgili soruna neden olabilir. Eğer pil tasarrufu açıksa veya bluetooth bağlıysa, lütfen bunları devre dışı bırakın ve eğer sorun devam ederse bize haber verin.

Ek olarak, lütfen telefonunuzu kapatıp yeniden başlatın ve başka uygulamaların telefonunuzdaki kamera, mikrofon veya kulaklığı kullanmadığına emin olun. Aynı sorunla başka uygulamalarda da karşılaşıyorsanız, lütfen bize haber verin.


 

Yorumlar