WhatsApp durumları neden gözükmüyor? WhatsApp durum sorunu nasıl çözülür?

WhatsApp durumları son dönemlerde sık sık görünmeme sorunu veriyor. Bu durumla karşı karşıya kalan kullanıcılar haliyle soruyor: WhatsApp durumları neden gözükmüyor? WhatsApp durum sorunu nasıl çözülür?

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp durumları neden gözükmüyor? Sorun nasıl?

WhatsApp durumları neden gözükmüyor? WhatsApp durum sorunu nasıl çözülür soruları son dönemlerde sıklıkla soruluyor. 

Konuyla ilgili elbette WhatsApp tarafından önerilen birçok çözüm yolu var; ancak yine de birçok kullanıcı sorununu çözememekten yakınıyor. 

Hal böyle olunca da binlerce insan, WhatsApp durumları neden gözükmüyor? WhatsApp durum sorunu nasıl çözülür? sorularının cevaplarını arıyor. 

WHATSAPP DURUMLARI NEDEN GÖZÜKMÜYOR? 

WhatsApp’ın durum özelliği, çoğu kişinin duygularını tıpkı Instagram hikaye veya Snapchat snap’leri gibi ifade etmesini sağlıyor. Dolayısıyla bu özellik, WhatsApp’ı bir bakıma sosyal ağa dönüştürmüş durumda. Ancak bazı kullanıcılar, WhatsApp durumlarının gözükmemesinden şikayet ediyorlar. İnternette ‘WhatsApp durumları neden gözükmüyor?‘ sorusuna cevap arayan kullanıcılar için yararlı bir makale hazırladık. Aşağıda yaşadığınız bu soruna yönelik bazı çözüm önerileri göreceksiniz. Öncesinde WhatsApp durumunun gözükmemesine nelerin sebep olabileceğine bir bakalım.

WHATSAPP DURUMLARI NEDEN GÖZÜKMÜYOR?

WhatsApp durumunun görünmemesi çok can sıkıcı olabilir. Belki yapmak istediğiniz paylaşım için bir süre uğraştınız fakat WhatsApp durum güncellemesini yapamadınız. Şimdi bu sorunu yaşamanızın arkasındaki bazı olası gerekçelere göz atalım.

DEPOLAMA SORUNLARI

Telefonunuzun depolama alanı doluysa, WhatsApp durumlarınızın görünmemesiyle ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. Cihazınızda biraz yer açmayı deneyin ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

KİŞİ LİSTESİ SORUNU

WhatsApp durumunu görüntülemeye çalıştığınız kişinin telefon numarası rehberinizde olmayabilir. Telefon numaranızı kaydetmediğiniz kişilerin durum güncellemelerini göremezsiniz.

WHATSAPP GÜNCEL DEĞİLSE

WhatsApp’ı yakın zamanda güncellemediyseniz, durumların gözükmemesi gibi pek çok sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu sebeple uygulamanın güncel versiyonunu kullanıp kullanmadığınızı bilmelisiniz.

GİZLİLİK AYARLARI

WhatsApp’ta durumunu göremediğiniz arkadaşınız, telefon numaranızı kişi listesine kaydetmemiş olabilir. Gizlilik ayarları ile WhatsApp’taki durum güncellemelerini yalnızca tanıdıklarımız görebilir.

BAĞLANTI SORUNLARI

İnternet bağlantınız kararlı bir şekilde çalışmıyorsa; düşük sinyal gücü, bozuk bir modem veya diğer faktörler WhatsApp durumunuzu görmenize engel olabilir.

KİŞİ TARAFINDAN ENGELLENMİŞ OLMAK

WhatsApp’ta bir kişinin durumunu görememenizin altında, o kişinin sizi engellemiş olması yatıyor olabilir.

WHATSAPP SUNUCU SORUNLARI

WhatsApp sunucuları, sebebi farklı olabilmekle birlikte bazı sorunlar yaşayabilir. Böyle bir durumda WhatsApp durumlarının görünmemesi de oldukça olasıdır.

WHATSAPP DURUM GÖRÜNMÜYOR SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ

Aşağıda WhatsApp durumlarının gözükmemesi sorununu çözebilmenize yardımcı olacak bazı yöntemleri bir araya getirdik. En baştan itibaren bu yöntemleri uygulayarak yaşadığınız bu sorunu muhtemelen çözüme kavuşturmuş olacaksınız.

KİŞİ LİSTESİNİ KONTROL EDİN

Bildiğiniz üzere WhatsApp, birileriyle konuşmak için o kişilerin listesine ihtiyaç duyar. Bu sebeple profil fotoğraflarını veya durum güncellemelerini görebilmeniz için öncelikle kendinizi karşıdaki kişinin telefonuna kaydetmesini sağlamalısınız. Ancak her iki taraf da iletişim bilgilerini telefonlarına kaydettiği durumlarda, durumları ve profil resimlerini görebilirsiniz.

WHATSAPP’I GÜNCELLEYİN

Eğer WhatsApp uygulamanız güncel değilse, durumları göremiyor olmanızın sebebi bu olabilir. Güncel bir uygulama, WhatsApp’ın daha kararlı ve sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır. Bu sebeple yapmanız gereken şey, Google Play Store veya App Store’u ziyaret ederek WhatsApp’ın güncel olup olmadığını kontrol etmek. Eğer uygulama güncelse bir sonraki yönteme göz atın. Değilse WiFi’ye bağlandığınızdan emin olun ve gerekli güncellemeyi sağlayın.

GİZLİLİK AYARLARI

Bu durum daha çok WhatsApp’ta herhangi bir kişinin durumunu görememenizle alakalı. Eğer WhatsApp listenizdeki bir kişinin durumları gözükmüyor ise bu kişi uygulamanın gizlilik ayarlarını sizi etkileyecek şekilde belirlemiş olabilir.

Örneğin WhatsApp > Ayarlar > Hesap > Gizlilik sıralamasını takip edip Durum‘a dokunduğunuzda üç farklı gizlilik seçeneği göreceksiniz. Bunlardan Şunlar Hariç Kişilerim veya Sadece Şu Kişilerle Paylaş seçenekleri, WhatsApp durumunu sizin göremeyeceğiniz şekilde ayarlanmış olabilir. Böyle bir durumda, bu konuyu mevzubahis kişiyle yapacağınız görüşmeyle çözüme kavuşturmayı deneyebilirsiniz.

İNTERNET BAĞLANTINIZI KONTROL EDİN

İnternet bağlantısı her şey demektir. Eğer internetiniz sağlıklı çalışıyorsa, internete ihtiyaç duyan her hizmeti kullanabilirsiniz. Fakat zayıf sinyal aldığınız veya kopmalar yaşadığınız bir internet hizmetiniz varsa, WhatsApp durumlarının gözükmemesi sorunu yaşamanız da bir o kadar doğal.

Hemen şu an WiFi ile bağlantı kurmanızı sağlayan modemin fişini prizden çekip 20 saniye boyunca bekleyin. Ardından fişi tekrar prize takın ve internetin gelmesini bekleyin. Eğer yaşadığınız sorun internet kaynaklıysa, bu işlem internetinizi daha sağlıklı kullanmanızı sağlayacağı için WhatsApp durumlarını görebileceksiniz.

KONUYU KİŞİYLE PAYLAŞIN

Yukarıda bahsettiğimiz üzere bir kişinin WhatsApp durumunu görebilmeniz için, sizin o kişinin rehberinde olmanız gerekiyor. Belki de kişi, kayıtlı olan tüm numaraları kaybetti. Veya yaptığı farklı bir değişiklik, numaranızın rehberinde kayıtlı olmasının önüne geçti.

Böyle bir durumun yaşanmış olma ihtimaline karşılık kişiye mesaj atarak durum paylaşımını göremediğinizi iletebilirsiniz. Eğer bahsettiğimiz gibiyse kişi telefon numaranızı rehberine kaydettiğinde WhatsApp durumlarını görebiliyor olacaksınız.

DEPOLAMA ALANINIZDA YER AÇIN

Telefonunuzun depolama alanının ne kadar dolu olduğunu biliyor musunuz? Eğer depolama alanını sonuna kadar kullandıysanız biraz yer açmak, WhatsApp durumunuzun görünmesini sağlayabilir.

Bunun için en iyi adım, eski fotoğraflar veya videolar gibi gereksiz dosyaları veya verileri silmek olabilir. Ayrıca telefonunuzda bir SD kart veya başka bir harici depolama varsa, fotoğraflar, videolar ve sesli notlar gibi WhatsApp medya dosyalarınızı harici depolamaya taşıyabilirsiniz.

WHATSAPP SUNUCULARININ DÜZELMESİNİ BEKLEYİN

Yukarıdaki adımların hiçbiri işe yaramadıysa, bunda WhatsApp sunucularında yaşanan bir sorunun parmağı olabilir. O halde yapmanız gereken şey sadece beklemek olmalı. WhatsApp sunucularında yaşanan sorun çözüldükten sonra WhatsApp durumunuz tekrar görünmeye başlayabilir.

Kaynak: TecMedya.com

Yorumlar