WhatsApp Business web indir bilgisayarda kullanma nasıl ve nereden yapılır?

WhatsApp Business web nasıl indirilir, indir bilgisayarda kullanma nasıl ve nereden yapılır, kurulum işlemleri nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp Business web indir bilgisayarda kullanma

WhatsApp Business web veya kurumsal hesap nasıl indirilir, indir bilgisayarda kullanma nasıl ve nereden yapılır, kurulum işlemleri nasıl yapılır?

WhatsApp kullananların bildiği özelliklerinden biri olan Business özelliği normal versiyonundan biraz daha farklı özelliklere sahiptir.

Business versiyonda olan bazı özellikleri kullanmak isteyenler, daha kurumsal bir görüntü sergileme isteği olanlar uygulamanın bu versiyonunu kullanmak istiyor.

WhatsApp Business web indir bilgisayarda kullanma nasıl ve nereden yapılır
WhatsApp Business web indir bilgisayarda kullanma nasıl ve nereden yapılır

 

Bu versiyon da yine diğeri gibi masaüstünde yani bilgisayardan kullanılabilir. 

WHATSAPP BUSINESS ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Buraya kadar aktardığımız bilgiler ışığında uygulamanın özelliklerini maddeler halinde özetleyelim. Buna göre Whatsapp Business;

Kurumsal Hesap seçeneğinin olması

Müşteriyle kurumsal düzeyde iletişim imkanı

Onaylı Hesap işaretinin olması

Otomatik mesaj özelliği

Sık sorulan sorular eklenmesi

Firma iletişim bilgilerinin eklenebilmesi

İstatistikler

Kullanıcı engelleme ve spam

Whatsapp Web ile masaüstü kullanımı fırsatı

gibi özelliklere sahip. Whatsapp ise uygulamanın özelliklerini 3 ana başlıkta özetliyor. Whatsapp’ın ifadeleriyle şu anda uygulamada sunulan bazı özellikler şunlardır:

İşletme profili; şirketin adresi, e-postası ve web sitesi gibi önemli bilgileri listelemek için.

İstatistikler; kaç tane mesajın başarıyla gönderildiğini, ulaştığını ve okunduğunu görmek için.

Mesajlaşma araçları; müşterilere hızlı bir şekilde yanıt vermek için.

Bunun için öncelikle uygulamayı bilgisayara indirmek gerekiyor. 

WhatsApp Bussines'ı bilgisayara indirmek ve kullanmaya başlamak için şirket tarafından yayınlanan bir kılavuz bulunuyor.

Bu kılavuzu sizler için aynen aktarıyoruz. 

İşte WhatsApp Bussines Web bilgisayara indirme işlemi için yapılması gerekenler: 

1. WhatsApp Business uygulamasını indirin ve başlatın: WhatsApp Business uygulamasını Google Play Store ve Apple App Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ana ekranınızda WhatsApp Business simgesine dokunun.

2. Hizmet Koşulları’nı inceleyin: WhatsApp Business Hizmet Koşulları’nı okuyun, ardından Kabul Et ve Devam Et’e dokunarak koşulları kabul edin.

3. Kaydolun: Açılır listeden ülkenizi seçerek ülke kodunuzu ekleyin ve telefon numaranızı uluslararası telefon numarası formatında girin. SMS veya telefon araması yoluyla 6 haneli kayıt kodunuzu almak için Bitti veya İleri'ye, ardından da Tamam'a dokunun. 6 haneli kodunuzu girerek kayıt işlemini tamamlayın. Telefon numaranızla WhatsApp’a nasıl kaydolacağınızı öğrenmek için bu makaleyi okuyun.

4. Kişilere ve fotoğraflara erişim izni verin: Telefon rehberinizdeki kişileri WhatsApp Business'a ekleyebilirsiniz. Ayrıca telefonunuzdaki fotoğraf, video ve dosyalara erişim izni verebilirsiniz.

5. Hesap oluşturun: İşletme adınızı girin, işletme kategorisini belirleyin ve bir profil resmi seçin.

6. İşletme profilinizi oluşturun: KEŞFET > İşletme profili’ne dokunun. Buradan işletmenizle ilgili adres, açıklama veya mesai saatleri gibi önemli bilgileri ekleyebilirsiniz.

7. Sohbet başlatın. İşletme profiliniz hazır. veya simgesine dokunun, ardından mesaj göndermek için bir kişiyi aratın veya seçin. Metin alanına mesajınızı girin. Ardından veya simgesine dokunun.

WhatsApp Business’ın bir diğer özelliği işletmelerin web site bilgilerini, e-posta ve işletme adreslerini müşterilerle paylaşabilmesine olanak vermesidir. Ayrıca “otomatik mesaj” özelliği sayesinde işletmeler artık anlık olarak birçok müşteriye aynı anda cevap verebilecek. İşletmelerin bir diğer sorunu olan FAQ’lar için hızlı cevaplar kullanılabilecek ve böylelikle en büyük rekabet araçlarından biri olan 7/24 Responce / Etkileşim daha da güçlendirilmiş olacaktır. Bu arada uygulama, işletmelere numara engelleme ve bir kullanıcıyı spam olarak şikayet etme hakkı da veriyor.

Uygulamanın tüketicilerle kurulan iletişime dair sunduğu / sunacağı  istatistikler ise işletmelerin yeni iletişim stratejisi ve reklam politikası belirlemesi açısından önem bir detay olarak karşımıza çıkıyor. İstatistik metrikleri arasında kaç mesajın / metnin başarıyla iletildiği, kaç mesajın hedefe ulaştığı ve hedefe ulaşan mesajların okunma oranı ile okunan mesajlara tüketicinin verdiği tepki / aksiyon / hareket gibi bir takım detaylar mevcut.


 

Yorumlar