Wednesday tehlikesine dikkat, çocukları hedefliyor

Wednesday isimli Netflix dizisinin son günlerde TikTok, Youtube benzeri platformlarda gençlerin takip ettiği fenomenler aracılığıyla çocukların da radarına girmiş görünüyor. Anne babaların çocuklarını bu diziden mutlaka uzak tutmaları gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Wednesday tehlikesine dikkat, çocukları hedefliyor

Wednesday dizisi Netflix'te +18 uyarısıyla yayınlanıyor; ancak içeriğinde çocuk temaları kullanılmış. Yetişkinlerin bile endişeyle izlediği film son günlerde okullarda, sınıflarda çocukların dilinden düşmüyor. Nedeni ise çocukların takip ettikleri TikTok ve Youtube fenomenleri. Bu tehlike saçan dizinin yaydığı tık rantından faydalanmak isteyen fenomenlerin yaptığı gönüllü reklamlar çocukları daha fazla tehlikeye atıyor.

Konuyla ilgili bir uyarı da çocukların ve gençlerin internet ortamındaki zararlı içeriklerden korunması için çalışmalar yürüten Youtuber Sertaç Abi (Sertaç Güngör) dizi hakkında önemli tespitlerde bulundu.

"SERTAÇ ABİ"DEN ÖNEMLİ UYARILAR

Twitter hesabı üzerinden konuya dair değerlendirmelerde bulunan Sertaç Güngör, çocukların bu tehlikeden uzak tutulması gerektiğini söyledi.

Güngör'ün değerlendirmeleri şöyle:

Dijitaldeki bu akımlara karşı aslında yapabilecek bir şeyimiz yok. Çünkü bizler aksiyon alana kadar, akım patlayıp dünyayı dolaşıyor,
zihinleri ve kalpleri perişan ediyor.

Tek çaremiz, çocuklarımızı eğitip bilinçlendirmek!

Wednesday'in içeriğinde ne mi var?

Okula ve öğretmenlerine asi olan asosyal bir çocuk, ilk bölümde okul arkadaşını vahşice öldürüyor. Eh bundan sonrasını da tahmin edersiniz.

Senaryo tanıdık geldi değil mi, birkaç gün önce yaşadık bunu...

Dizideki karakter tarzı, üslubu ve usulü ile tam anlamıyla çocukların dünyasına hitap ediyor.

Başarılı bir korku karakteri olarak, YouTube çocuk videolarında yerini alabilecek potansiyeline sahip.

Üstelik yeterince de vahşi!

Wednesday üzerine TikToker'lar içerik üretmeye çoktan başladı. Ama henüz akıma dönüşmedi. Çünkü dizi çıkalı daha bir buçuk hafta oldu.

Önümüzdeki üç hafta içerisinde TikTok ve YouTube tarafı rengini belli eder.

Netflix ve benzeri platformlardaki içeriklerin çocukların dünyasına girip girmeyeceğini bendeniz TikTok üzerinden takip ediyorum.

Eğer ki, TikTok'ta akıma dönüşebilirse o zaman YouTuber'lar balıklama atlayıp video çekmeye başlıyor.

Wednesday dizisi, başarılı mı, evet korku seven üst yaş grupları keyifle izlemek isteyebilir. Zaten çıktığı ilk hafta Netflix tarihinin izlenme rekorunu kırarak ilk hafta en çok izlenen dizi oldu.

Sıkıntı çocukların buna yönelmeye başlaması...

Netflix yine bildiğimiz gibi!..

İçerikte çocukları ve çocuk temalarını kullanarak +18 bir dizi yapmış, YERSEN!

Squid Game ilk çıktığında, bunun çocukları hedeflediğini ama kapakta +18 yazarak yasal prosedürlerden kaçındıklarını söylemiştim.

 

Yorumlar