Wayfair nedir, neden gündemde, ne ile suçlanıyor?

Wayfair nedir, neden gündeme geldi, ne ile suçlanıyor? İşte Wayfair hakkında merak edilen bilgiler ve suçlamaların bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Wayfair nedir, neden gündemde, ne ile suçlanıyor?

Dünyaca ünlü bir mobilya ve ev eşyası markası olan Wayfair son günlerde ilginç iddialarla suçlanarak Amerikan kamuoyunun gündemine oturmuş durumda. Ünlü şirkete yöneltilen suçlamalar ise ağır ithamlardan oluşuyor. Peki, Wayfair nedir, neden suçlanıyor?

Wayfair ABD'de mobilya ve ev eşyası satan büyük bir şirkettir. Şirket, Amerika'da uzun yıllardır kayıp olan çocukların isimlerini, en pahalı ürünlerine vererek satışa sundu. Şirketin bu harekit, Amerikan kamuoyunda, "Wayfair çocuk ticareti yapıyor" suçlamalarına neden oldu. 

İddialar kısa süre içerisinde sosyal medya üzerinden dalga dalga yayıldı. Birçok kuruluş Wayfair'e karşı kampanyalar başlattı. Sosyal medya kullanıcıları Wayfair'e ağır hakaretlerde bulunarak geri adım atmasını ve açıklama yapmasını istedi. 

Sosyal medyada yer alan iddialarda, e-ticaret sitesi Wayfair’in oldukça pahalıya dolap, çekmece, yastık gibi ürünleri satmasının arkasında "çocuk ticareti" bulunuyor. Wayfair web sitesinde satışa sunulan oldukça pahalı dolaplara, çekmecelere, yastıklara marka, model, tasarımcı yada etiket olarak Amerika’da kayıp olan çocukların ismini verdi. Wayfair’de yer alan dolapların ismi Neriah, Yaritza, Alyvia ve Samiyah gibi kayıp çocukların ismi verildiği keşfedildi.

MOBİLYA YERİNE ÇOCUK SİPARİŞİ Mİ ALIYOR?

İddiaların geldiği nokta ise şöyle; ünlü mobilya şirketi internet üzerinden çocuk satışı yapıyor. Mobilya adı altında aslında kayıp çocuklar ya da farklı çocukların satışı yapılıyor. Bu nedenle eşyaların isimlerine çocukların isimleri veriliyor. Mobilya ve eşyalara konulan fiyatların fahiş olması ise bu iddiaları güçlendiriyor.

Firmanın internet sitesinde küçük bir yastık 9 bin dolara, küçük bir çocuk dolabı ise 13 bin dolara satması şüpheleri üzerine çekti.

WAYFAIR ŞİRKETİNDEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Konu hakkında Amerikan basınına konuşan Wayfair şirketinin yetkilileri, "Tabii ki, bu iddialar gerçek değil. Söz konusu ürünler, doğru fiyatlandırılan endüstriyel sınıf dolaplardır. Tedarikçi tarafından sağlanan fotoğrafların ve açıklamaların yüksek fiyat noktasını yeterince açıklamadığını kabul etti. Ürünleri yeniden adlandırmak ve fiyat noktasını netleştirmek için ürünü doğru bir şekilde tasvir eden daha ayrıntılı bir açıklama ve fotoğraflar sunmak için ürünleri geçici olarak siteden kaldırdık." dedi. 

Sosyal medya kullanıcıları ise konuyla ilgili kararlı Reddit’te bir kullanıcı, ”Peki, kızlardan sonra adlandırılan bu ürünlerin SKU #’ına bakarsanız, görüntünün sansürsüz bir arama motorunda ( yandex gibi) bikinili çocukların resimlerini gösterir. Bu ne?” sorularını sordu.

Yorumlar