Waikiki plajı nerede, Waikiki otelleri

Waikiki plajı, ABD'nin Hawai eyaletinin başkenti Honolulu'da yer alan nadide plajdır. Deniz, güneş, kum, surf meraklıların vazgeçemediği mekandır.

Google Haberlere Abone ol
Waikiki plajı nerede, Waikiki otelleri

Waikiki Plajı nerede, Hawai'nin başkenti Honolulu'da yer alır. Surf meraklılarının vazgeçmediği Waikiki Plajı, turkuaz suları ile büyüleyicidir. Waikiki'nin sakin suları surf desi almak için mükemmel bir seçenektir. Efsanevi Hawaili denizci Duke Kahanamoku, Waikiki'nin dalgalarını gezerek büyüdü. Yüzmedaki bu olimpik altın madalya ziyaretçilerine yüzyılın başında nasıl sörf yapılacağını öğretti ve daha sonra “modern sörfün babası” olarak anıldı. Bugün, Waikiki Beach Boys, ziyaretçilere sörf yapmayı, kano ve Dük yapmayı öğreterek Duke'un mirasını sürdürüyor Kahanamoku Heykeli , Waikiki'nin ikonik bir sembolü haline geldi.

Waikiki plajı
Waikiki plajı


Waikiki'de plajdan daha fazlası var. Waikiki'nin Honolulu Hayvanat Bahçesi ve Waikiki Akvaryumu gibi ilgi çekici mekanları, seyehatsever tüm aileler için eğlenceli bir ortam sunuyor. Waikiki Tarihi Yürüyüş Yolunda, yol boyunca yer alan sörf tahtası işaretleyicilerini okuyarak Waikiki'nin tarihini öğrenebilirsiniz. Yapılacak çeşitli şeylerin arasında, Kalakaua ve Kuhio Caddeleri'nin yanı sıra Kraliyet Hawai Merkezi, Waikiki Plaj Yürüyüşü ve yeni dönüştürülmüş Uluslararası Pazar Yeri gibi mekanlar ve butikler, mağazalar ve restoranlar bulunmaktadır. Waikiki gün batımından sonra başlayan eğlence ve gece hayatı, canlı müzik eşliğinde ziyaretçilerini bekliyor.

Hawai'nin Başkentinin en meşhur yeri Waikiki Plajı, bunun yanında başka güzellikler de yok değil. Pearl Harbor , Iolani Sarayı ve Nuuanu Pali Gözlem Noktası gibi çeşitli mekanlarda merkeze yarım saatlik bir uzaklıkta. Hanauma Koyu'da mutlaka görülmesi gerken yerlerden. Yakındaki diğer ilgi çekici yerler arasında Ala Moana Center (büyük bir açık hava alışveriş merkezi), yerel Kapahulu mahallesi ve Çin Mahallesi sanat bölgesi de sayılabilir .

Hawaii kraliyetinden Hawaii Bölgesel Mutfağı'na kadar Waikiki, aloha'nın eski ruhunun evrimleşen bir ifadesi olmaya devam ediyor. Bu ünlü kıyılarda adeta geçmiş ve gelecek birleşiyor.

 

Yorumlar