Volvo kimin? Volvo'nun sahibi kim? Hangi ülkenin?

Volvo kimin? Volvo'nun sahibi kim, hangi ülkenin markası, sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Volvo kimin, sahibi kimdir, hangi ülkenin markası?

Google Haberlere Abone ol
Volvo kimin? Volvo'nun sahibi kim, hangi ülkenin?

Volvo kimin? Volvo'nun sahibi kim? Dünyanın en sağlam arabası olarak bilinen Volvo hangi ülkenin markası, sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Volvo kimin, sahibi kimdir, hangi ülkenin markası?

Volvo'nun ilk arabalarından

 

Volvo, Assar Gabrielsson ve Gustav Larson tarafından 14 Nisan 1927 tarihinde kurulmuştur. dünyanın önde gelen TIR, otobüs, otomobil, iş makinesi, deniz motoru ve endüstriyel motorlar üreticisi olan dev şirket, İsveç'te kurulmuş İsveç merkezli bir markadır.

Volvo bünyesinde bulunan Volvo Cars ise öncellikle 1999 yılında Amerikalı Ford Motor Company'ye ondan sonra ise 2010 yılında Çinli Geely firmasına satıldı. Çinlilere satılan Volvo Cars sadece binek araba ve SUV üretirken Volvo grup ise uçak endüstrisinden finans sektörüne kadar bir çok alanda faaliyet yürütmektedir.

14 Nisan 1927 yılından İsveç'in ikinci büyük şehri Göteborg kentinde bilya üreticisi olarak kurulan şirket daha sonra deniz motorları alanına atılmıştır.

Şirket onun dışında dünyaca ünlü Mack, Mack Defense, Renault Trucks, Arquus, ACMAT, Panhard, Renault Trucks Defense, UD Trucks, VE Commercial Vehicles, Volvo Buses, Nova Bus, Prevost Car, Volvo Trucks, Volvo Defense, Volvo Construction Equipment, Blaw-Knox, SDLG, Terex Trucks, Volvo Financial Services, Volvo Penta markalarınıda bünyesinde barındırmaktadır. 1927 yılında Serie 1 adıyla ilk aracını üreten şirket o yıl 639 aracın üretimini yapmıştı. 

Volvo, kamyondan, deniz araçlarına, zırhlı araçlardan, binek makam araçlarına bir çok alanda üretim yapmaktadır. Aynı zamanda otobüs üretimi de yapmış olan şirket 1934 yılında B1 serisi ile ilk otobüsünü piyasaya sürdü. Havacılık alanında da faaliyet yürüten şirket 1940 yılından itibaran uçak motorları üretimine başladı.

Volvo'nun eski modellerinden biri

 

Zırhlı araçlar üreten Volvo, özellikle devlet başkanları ve üst düzey yetkililerin saldırılardan korunması için geliştirilen dayanıklı araçlarıyla bir dönem ön plana çıktı. 

Volvo klasiklerinden biri

Yorumlar