Vodafone Güvenli İnternet nedir, nasıl üye olunur, iptal nasıl?

Vodafone Güvenli İnternet nedir, nasıl üye olunur, üyelik iptali nasıl oluyor?

Google Haberlere Abone ol
Vodafone Güvenli İnternet nedir, nasıl üye olunur?

Vodafone Güvenli İnternet nedir, nasıl üye olunur, üyelik iptali nasıl oluyor?

Güvenli İnternet Hizmeti, sizi ve ailenizi internetin zararlı içeriklerinden büyük oranda korumak amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Şubat 2011 tarihinden itibaren sunulan bir kamu hizmetidir.

Zorunlu bir hizmet değildir, ücretsizdir ve isteğe bağlı olarak yararlanılır. Servisten yararlanmak istemeyen aboneler, hiçbir değişiklik olmadan internet kullanımlarına devam edebilirler.

08.06.2021 tarihli BTK kararınca, evde internet hizmeti satın alan müşterilerimiz, Güvenli İnternet/Aile Profili özelliğinden, abonelik başlangıcından itibaren istifade edecektir.

Detaylı bilgi için https://www.guvenlinet.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

GÜVENLİ İNTERNET HİZMETİ HANGİ PROFİLLERDEN OLUŞUR?

Çocuk ve Aile olmak üzere iki farklı profil seçeneği ile sunulmaktadır. Bu profillere ait kriterler psikoloji, pedagoji, sosyoloji ve hukuk alanlarında uzman akademisyenlerin bulunduğu, BTK bünyesindeki bir kurul tarafından tespit edilmektedir.

ÇOCUK PROFİLİ

Çocuk Profili "beyaz liste" yöntemi ile çalışmaktadır. BTK bünyesindeki pedagoji, sosyoloji ve psikoloji alanlarında uzman akademisyenlerin bulunduğu bir komisyon tarafından belirlenen kriterlere uygun kategorilerdeki sitelere erişim sağlamaktadır. Eğitim,ödev, bankacılık uygulamaları, alışveriş, müzik-oyun-eğlence, haber, e-posta, resmi ve kamu siteleri,tatil, özel şirketler, eğitim kurumları, e-devlet gibi sitelere erişilebilir.

AİLE PROFİLİ

Aile Profili "siyah liste" yöntemi ile çalışmaktadır. Bu profil kapsamında zararlı içeriğe sahip internet sitelerine erişilememektedir. Çocuk Profiline ek olarak; kişisel sitelere, forum ve paylaşım sitelerine erişim vardır. Aile profilini tercih eden vatandaşlar, talep ettikleri takdirde oyun, sohbet, sosyal medya sitelerine ve uygulamalarına erişimi filtreleme seçeneğine de sahiptirler.

GÜVENLİ İNTERNET HİZMETİ NASIL ALINIR/İPTAL EDİLİR?

Vodafone Yanımda’ya TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. (Şifrenizi öğrenmek için SIFRE yazıp 05425426000’e SMS gönderebilirsiniz.)

Aşağıda belirtilen anahtar kelimeleri 05425426000’e SMS olarak iletirseniz, servis aktif/pasif duruma geçecektir.

Güvenli Internet Servisini aktif etmek için anahtar kelimeler; Çocuk Profili → "GUVENLI COCUK"

Yalın Aile Profili → "GUVENLI AILE"

Aile + Oyun Kısıtlı Profil → "GUVENLI OYUN" Aile + Sosyal Kısıtlı Profil → "GUVENLI SOSYAL" Aile + Sohbet Kısıtlı Profil → "GUVENLI SOHBET"

Aile + Sosyal+Sohbet Kısıtlı Profil → "GUVENLI SOSYAL SOHBET" Aile + Sosyal+Oyun Kısıtlı Profil → "GUVENLI SOSYAL OYUN" Aile + Oyun+Sohbet Kısıtlı Profil → "GUVENLI OYUN SOHBET"

Aile + Sosyal+Sohbet+Oyun Kısıtlı Profil → "GUVENLI SOSYAL SOHBET OYUN"

Güvenli Internet Servisini iptal etmek için SMS anahtar kelime; "GUVENLI IPTAL"

Müşteri Hizmetleri

0850 542 0 542 üzerinden Güvenli İnternet Hizmeti tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Vodafone Mazağaları

Size en yakın Vodafone mağazasından işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.


 

Yorumlar