Vodafone gizliye kapatma, açma, gizliden arama, özele kapatma nasıl olur?

Vodafone gizliye kapatma, açma, gizliden arama, özele kapatma nasıl olur, nereden ne şekilde işlem yapmak gerekiyor? Türkiye'nin en büyük GSM operatörlerinden Vodafone birçok özelliğiyle rakiplerine fark atıyor. İşte Vodafone numara gizleme veya açma kapatma işlemleri:

Google Haberlere Abone ol
Vodafone gizliye kapatma, açma, gizliden arama, öz

Vodafone gizliye kapatma, açma, gizliden arama, özele kapatma nasıl olur veya gizli numara açma işlemleri, bu GSM hattını kullanan vatandaşların genellikle karşılaştıkları bir problem. Peki, bu işlem nasıl uygulanır? İşte detayları: 

Numaramı gizli numaradan çağrı almaya nasıl kapatıp açarım?

Gizli numaralı çağrıları almamak için Online Self Servis, Sesli Yanıt Sistemi ve SMS üzerinden işlem yapabilirsiniz.
 
Gizli numaradan gelen çağrıları engellemek için: GIZLI AC yazıp 7046'ya mesaj yollayabilirsiniz veya 7046 yı arayabilirsiniz.

Vodafone gizliye kapatma, açma, gizliden arama, özele kapatma nasıl olur
Vodafone gizliye kapatma, açma, gizliden arama, özele kapatma nasıl olur

 

Gizli numaradan gelen çağrıları kabul etmek için: GIZLI KAPAT yazıp 7046'ya mesaj yollayabilirsiniz veya 7046'yı arayabilirsiniz.
 
"Vodafone Gizli Numaraya Kapalı" servisini aktif hale getirmiş olsanız bile; analog santrallarden, PBX'lerden ve yurtdışından numarasız olarak gelecek çağrılar engellenememektedir.
 
Roaming'te "Vodafone Gizli Numaraya Kapalı" servisi aktif ise gizlenmiş çağrılar (analog, PBX ve yurtdışı çağrıları hariç) engellenir.

Bir diğer önemli soru: 

Aradığım numaranın hangi operatörde olduğunu nasıl ayırt ederim? Numarası taşınmış hatlar için bir uyarı var mı?

Operatörünü değiştirip farklı operatöre geçen bir kişiyi aradığınızda özel bir ton duyarsınız.
 
Örneğin; Vodafone abonesiyseniz, 54- ön numaralı olup da diğer operatöre geçen bir aboneyi aradığınızda bu tonu duyarsınız. Ancak aradığınız 53-,50-, ve 55- ön numaralı abonelerin Vodafone’a ait olup olmadığını bilemezsiniz.


 

 

Yorumlar