Van'da sağlıklı hayat için bisiklet sporu

Van'da 400 kişi sağlıklı yaşam için pedal çevirdi

Google Haberlere Abone ol
Van'da sağlıklı hayat için bisiklet sporu

Yeşilay tarafından "Yeşilay varsa hayat var" sloganıyla bu yıl 10'uncusu düzenlenen bisiklet turuna Vanlılar ilgi gösterdi.

Van Kalesi yolunda toplanan Yeşilay Van Şubesi gönüllüleri, etkinliğe bisikletleriyle katılan vatandaşlara yelek, şapka ve kask dağıttı.

Kale yolu boyunca pedal çeviren yaklaşık 400 bisikletli, Yeni Sahil yolu üzerinden Fidanlık Parkı'na geldi.

Etkinliğin ardından belediye tarafından katılımcılara ikramda bulunuldu.

Etkinliğe katılan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, gazetecilere, kentte sosyal ve kültürel etkinliklerin devam ettiğini söyledi.

10. Yeşilay bisiklet turuna katılanlara teşekkür eden Çelikel, şunları kaydetti:

"Pedal çevirmeye gönül vermiş birçok hemşerimizle birlikte 8 kilometrelik parkurda pedal çevirdik. Salgın nedeniyle yaklaşık 2 yıldır etkinlikler gerçekleştirilemiyordu. Köklü bir geçmişe sahip Yeşilay'ımız bugün Türkiye ve dünyada bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak adına etkinlik düzenledi. Etkinliği kıymetli bulduğumuz için Büyükşehir Belediyesi olarak destek verdik. Her yaş grubundan insanımızın katıldığını görmek bizi mutlu etti. Bundan sonra da Yeşilay ile düzenleyeceğimiz etnikliklere tüm halkımızı davet etmeye devam edeceğiz."

Yeşilay Bölge Koordinatörü Hakan Durgun da etkinliği sağlıklı bir yaşam konusunda farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yeşilay olarak beş bağımlılıkla mücadele ettiklerine dikkati çeken Durgun, "Tütün başta olmak üzere kumar, alkol, madde ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele ediyoruz. Aynı zamanda kültürel ve sosyal aktiviteleri de önemsiyoruz. Bisiklet turu etkinliğini çok anlamlı buluyorum. Geniş katılımlı bir etkinlik düzenledik. Bu tarz etkinlikleri sürekli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yorumlar