PKK terörüne 'Kürtçe' lanet

Van ve Muş'ta dondurucu havalara rağmen binlerce kişi teröre karşı sokaklara dökülerek protesto gösterisi düzenledi. Gösterilerde, teröre Kürtçe sloganlarla tepki gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
PKK terörüne 'Kürtçe' lanet

Van'da İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarına tepki amaçlı düzenlenen yürüyüşte binlerce vatandaşlar terör örgütü PKK'yı protesto etti. Van'da Teröre Hayır Platformu tarafından organize edilen yürüyüş için dondurucu soğuğa rağmen binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Caddesi Soydan Kavşağı'nda bir araya geldi.

Vatandaşlar, "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın", "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve tekbirler eşliğinde İki Nisan Polisevi önüne kadar yürüdü. Burada platform adına açıklamayı okuyan sözcü Osman Ayşin, İstanbul ve Kayseri'deki saldırıları kınadıklarını belirterek, insanlıktan nasibini almamış terör örgütleri tarafından düzenlenen saldırıların Türkiye'ye diz çöktüremeyeceğini söyledi.

Terör örgütleri ve arkasındaki güçlerin amaçlarına asla ulaşamayacağını ifade eden Ayşin, şunları kaydetti: "Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılığımız ve ortaya koyacağımız milli duruş, teröre vereceğimiz en anlamlı ve en etkili karşılık olacaktır. Van halkı olarak ülkemizde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin kazanacağını tekrarlıyor, bütün terör örgütlerini, onların kalleşçe saldırılarını bir kere daha lanetliyoruz. Terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize de rahmet, yaralıları acil şifalar, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz."

Yürüyüşe katılan vatandaşlar da terör örgütü PKK'ya tepkilerini Türkçe ve Kürtçe dile getirerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Vatandaşlar, "Allah PKK'ya fırsat vermesin. Allah bu belayı üzerimizden alsın. Allah boyunlarını kırsın. Bu aziz devlete, bu şirin ülkeye selamet versin. Neden Müslümanlara bu hakareti yapıyorlar. Neden polisimize, askerimize saldırıyorlar. Türk, Kürt ayırımını neden yapıyorlar. Onlar Kürt olamaz." diyerek terörü kınadılar.

Elindeki Türk bayrağıyla teröre tepkisin gösteren 66 yaşındaki 10 çocuk annesi de "Ben 10 çocuk annesiyim. Kürt'üm. Canım polisimize, askerimize feda olsun. Allah ülkeme, devletime ve bayrağıma zeval vermesin." ifadesini kullandı.

Yürüyüş, İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından son buldu.

MUŞ

Muş Kardeşlik Platformu üyeleri, terör örgütü PKK ve saldırılarını kınadı.

Muş Belediyesi önünde toplanan platform üyeleri, polis ve askerler için destek sloganı attı, terörü lanetledi.

Platform adına açıklama yapan Melik Gözer, Kayseri'deki terör saldırısını lanetlediklerini bildirdi.

Bundan 3 yıl önce hain eller tarafından ülkede kirli bir teşebbüsün işleme konulduğunu belirten Gözer, şöyle dedi:

"17-25 Aralık süreci olarak bilinen bu dönemde, devletimizi dünya nezdinde itibarsız kılmak için FETÖ eliyle akıl almaz bir operasyon yapılmıştı. Terör, bu başarısız teşebbüsün yıl dönümünde, 17 Aralık 2016'da bir kez daha hortladı. Bu sefer bir başka isimle PKK maskesi altında, çarşı iznine çıkan savunmasız genç askerlerimize kıydı. Dağda ve çukurlarda çarpışma cesaretini kaybeden korkaklar, her zaman yaptıkları gibi yine pusuya yattılar, yine masumların savunmasız anlarını kolladılar ve sinsi yılanlara özgü taktiklere başvurarak herkesçe bilinen katliam mekanizmalarını harekete geçirip 14 fidanımıza kast ettiler."

Gözer, İslam dünyası hakkında kötü emelleri olan işgalci batının, karanlık yüreğindeki hırsın dinmediğini ve işgal için topraklarımıza dikilen gözlerdeki umut ışığının ise henüz sönmediğine değindi.

Gözer, "Düşman, umutlarımızın da bedenlerimizle yok olup gitmesini beklemektedir. Kayseri'de hakikate canlarıyla şahitlik eden şehitlerimiz, herkese nasip olmayacak bir yüce makama kanatlandılar. Ne mutlu bu şerefe erenlere, ne mutlu bu kutsal emanetin sahibi olan ailelere." ifadesini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından "Kahrolsun PKK" sloganı atarak, dağıldı.

Yorumlar