Vali Yerlikaya açıklamıştı, Havva enkazdan çıkarıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal'da çöken binanın enkazında kalan Havva'yla kurulduğunu söyledi. Birkaç saat sonra ise Havva isimli çocuk enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Vali Yerlikaya açıklamıştı, Havva enkazdan çıkarıldı

İstanbul Valisi Yerlikaya, Kartal'da dün çöken binayla ilgili son bilgileri anlattı. Yerlikaya, yıkılan binanın yanındaki apartmanın risk taşıdığını ve lazerle kontrol edildiğini söyledi.

Sevindirici bir haber vermek istediğini aktaran Yerlikaya, "Az süre önce Hava isimli bir kızımızla AFAD Kurtarma ekiplerimiz konuştular, İnşallah sizlerin duası, onların gayretleriye bu kızımızla tıpkı Mahmut Tayyip Alemdar gibi ona da kavuşacağız" diye konuştu.

KOMŞU 7 BİNA BOŞALTILDI

Çevredeki komşu 7 binanın boşaltıldığını aktaran Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Bunlardan birinin durumu farklı. Hemen enkazın, yıkılan binanın yanındaki 10 katlı Yunus Apartmanı. Bunun durumu risk arz ediyor. Çevre bakanlığımızın teknik heyeti lazer yöntemiyle bu binanın durumu anbean kontrol altında tutuluyorlar. Neden? Çünkü arama kurtarma faaliyetini yürüten arkadaşlarımızın güvenliği, etrafımızda yaşayan insanların güvenliği adına bunu yapmak zorundayız."

Yerlikaya,  "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, devamlı suretle hem bize desteklerini hem de burayı takiplerini her fırsatta bizler üzerinden eksik etmiyor" dedi.

Havva enkazdan kurtarıldı

Bu arada Vali Yerlikaya'nın konuşması sırasında bahsettiği 5 yaşındaki Azra Havva Tekgöz, ekiplerin yaklaşık 19 saatlik çalışması sonrasında enkazdan çıkarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı

Yorumlar