Vali Haktankaçmaz: “Arakan’da insanlık suçu işleniyor”

Tatil süresince çalışan kamu personellerine ziyaret gerçekleştiren Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşananların bir insanlık suçu olduğuna dikkat çekti.Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, 10...

Google Haberlere Abone ol
Vali Haktankaçmaz: “Arakan’da insanlık suçu işleniyor”

Tatil süresince çalışan kamu personellerine ziyaret gerçekleştiren Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşananların bir insanlık suçu olduğuna dikkat çekti.

Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde şehirdeki huzur ve asayiş düzenini sağlamaya yönelik emek sarf eden kamu görevlilerini ziyaret etti. Vali Haktankaçmaz’ın ziyaretleri arasında, 22 Nisan’da Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen J. Uzm. Çvş. Turgay Uğantaş’ın ailesi de vardı. Vali Haktankaçmaz ve beraberindekiler şehit yakınlarına tekrar metanet dilerken tatil süresince görevi başındaki personellere de görevlerinde başarılar dilediler.

“Frene değil kurala güven”

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, “İtfaiyemiz, emniyet, jandarma ve sağlık personellerimiz, vatandaşlarımızın bayramlarını huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için görev başındalar, bizlerde onları ziyaret edip görevlerinde kolaylıklar diledik. Buradan bir defa daha sizler aracılığıyla vatandaşlarımıza şunu hatırlatmak istiyorum, özellikle trafik kurallarına yola çıkan vatandaşlarımız için uyulması konusundaki hassasiyeti bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biliyorsunuz ‘Frene değil kurala güven’ sloganı geliştirildi, bu sene. Bayramlarımız zehir olmasın. Ağız tadıyla gideceğimiz yere ulaşalım, gideceğimiz yerden dönelim. İnşallah Kırıkkalemizde de bayram tatilinin başladığı günden bu zamana kadar huzurlu bir bayram geçiriyoruz. Bugün arife günü, en yoğun günlerden birisi, biraz tabii trafikte ufak tefek aksamlar olabiliyor ama o dediğim yoğunluğundan kaynaklanan bir şey. Şu ana kadar çok ciddi bir olayımız, trafik kazası bakımından asayiş olayları bakımından olmadı” şeklinde konuştu.

“Utanç verici bir hadise”

Myanmar’ın Arakan bölgesinde hükümet güçlerinin Müslümanlara yönelik müdahalelerin insanlık için utanç verici olduğuna değinen Vali Haktankaçmaz, “Hepimizin, özellikle Müslüman olarak üzüldüğü bir konu, gönül arzu eder ki bütün İslam aleminde Türkiye’de olduğu gibi huzurlu bir bayram yaşansın. İnsanlık adına, sadece Müslümanlar adına bunu dilemiyorum. İnsanlık adına çok utanç verici bir hadise, bu konuda ülkemizin çok ciddi girişimleri var biliyorsunuz, inşallah onlardan olumlu bir sonuç alınır. Oradaki kardeşlerimizde bayramı bayram gibi yaşarlar, bütün dünyadaki Müslümanlar için bütün insanlık için bu temenniyi ifade ediyorum. Suriye’de durum çok farklı değil, Irak’ta çok farklı değil, dünyanın farklı coğrafyalarında da benzeri durumlar söz konusu, inşallah oralarda da insanlık için yüz karası olan bu olaylar, önlenir ve son verilir. Oralarda da bayramlar bayram gibi yaşanır” dedi.

Ziyaretler sırasında Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz’a, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu eşlik etti.

Yorumlar