Vali Çağatay, helikopterle trafik denetimi yaptı

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, helikopterle trafik denetimi yaptı

Google Haberlere Abone ol
Vali Çağatay, helikopterle trafik denetimi yaptı

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, il genelinde jandarma ve polis ekiplerince gerçekleştirilen yol kontrol ve uygulamalarını helikopterle denetledi.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Mehmet Dinçkol ve İl Jandarma Trafik Kısım Amiri Kıdemli Başçavuş Mustafa Şahin'in ile alınan önlemleri kontrol eden Çağatay, görevlilerden de yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çağatay, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir", "Emniyet kemerimi takıyorum" ve "Kırmızı düdük" benzeri uygulamalarla trafik kazalarında azalmanın yaşandığını söyledi.

Bütün dünyanın içinde bulunduğu salgın sürecinin etkisini sürdürdüğünü belirten Çağatay, "Özellikle aşılamada ülkemizde gerçekleşen başarı sayesinde kısıtlamaların azalmasıyla vatandaşlarımız tatil bölgelerine ve 9 günlük Kurban Bayramı tatili sürecinde memleketlerine yöneltti. Yaz aylarında Güneydoğu'da yaşanan sıcaklıklardan kaynaklı bölgemizde ciddi bir nüfus artışı yaşıyoruz. Bayram sürecinde hemşerilerimizin memleketlerine sevdikleriyle bayramlaşmaya gelmesi de yoğunluğu artırdı." diye konuştu.

Çağatay, valiliklerin koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı personellerinin tamamının vatandaşların huzur içinde, trafik kazalarına maruz kalmadan bayramı geçirmelerini temin etmek amacıyla görev yaptığını aktardı.

Ekiplerin görevleri sırasında rehberlik ve denetim faaliyeti de yaptığını anlatan Çağatay, şunları kaydetti:

"Biz de bugün havadan denetim faaliyetini icra ettik. Helikopter ve drone ile gerçekleştirilen denetim faaliyetleri, yerden de radar sistemleriyle beraber yürütülüyor. Öncelikle Bitlisli vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşımızın bayramı huzur içinde geçirmesini, tatilini dışarıda geçirenlerin bayram sevincini hüzne dönüştürmeden sağlıkla evlerine kavuşmalarını istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın bayramlarını tebrik ediyoruz, kazasız günler diliyoruz."

Kentte oluşturulan 101 uygulama ve arama noktasında 2 bin 506 jandarma ile 1212 emniyet personelinin ulaşımın güvenli sağlanması için görev yaptığı bildirildi.

Yorumlar