Ender Balkır kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Ender Balkır kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Vakıfbank reklamında türkü söyleyen kim olduğu merak ediliyor. Sizler için reklamda Neşet Ertaş'ın türküsünü seslendiren sanatçının kim olduğunu bulduk.

Ender Balkır kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Vakıfbank reklamında türkü söyleyen kim olduğu merak ediliyor. Sizler için reklamda Neşet Ertaş'ın türküsünü seslendiren sanatçının kim olduğunu bulduk.

Türkiye'nin gerçekten güzel bir ülke olduğunu öğrenmek isteyenlerin kitaplardan ziyade insanlarını okuması gerektiği temasıni işleyen bankasının son reklamında türkü söyleyen sanatçı dikkatleri üzerine çekiyor. 

Neşet Ertaş'ın "Kalpten Kalbe Bir Yol" türküsünü seslendiren sanatçının kim olduğu reklamı izleyenler tarafından merak ediliyor. 

Vakıfbank reklamında türkü söyleyen kim?

Vakıfbank reklamında türküyü söyleyen kişi Ender Balkır'dır.

Balkır aslen Tunceli'nin Mazgirt ilçesindendir.

ENDER BALKIR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Aslen Elazığlı olarak bilinen Erden Balkır 1977 yılında Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde doğdu.

Babası ve dedesinden Harput türküleri dinleyerek büyüdü.

19 Mayıs Üniversitesi Matematik bölümünü bitirdi ve bir süre öğretmenlik yaptı.

Profesyonel olarak müzik yapmak amacıyla öğretmenlikten istifa eden Ender Balkır, 2007 yılında ilk albümü “Ezim Ezim” i ve 2013 yılında ise ikinci albümü “Ahir”i çıkarttı.

Ender Balkır, söylediği türkülerle Türkiye’nin önemli dizilerinin sesi oldu. “Hanımın Çiftliği, Dila Hanım, Öyle Bir Geçer Zaman Ki,Poyraz Karayel,Ustura Kemal, Düriyenin Güğümleri” dizilerinde ve “Düğün Dernek” filminde söylediği türküler, hikâyeleri daha dokunaklı kıldı.

Sesi, dizi severlerin yüreğinde sahneleri bütünleyen bir enstrümana dönüştü. TRT Müzik kanalında yaptığı müzik programının yanı sıra birçok TV kanalı ve radyo’ya konuk oldu. Ender Balkır, müzik hayatına sahne ve konser çalışmalarıyla devam ediyor.

ENDER BALKIR ALBÜMLERİ

Uzun Yol Türküleri, Vol. 1 · 2009

Yola Yoldaş Olanlar · 2010

Ahir · 2013

Beyaz Giyme · 2017

Harput · 2017

Hayal Perdesi · 2018

Belkıs Akkale Ahde Vefa · 2019

Benim İçin Söylenenler · 2020

Neredesin Sen · 2019

Ruhumda Sızı · 2019

Yola Bakın Belki Gelen Babamdır · 2019

Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık · 2020