Uzlaştırmacı sınav sonuçları açıklandı mı?

Uzlaştırmacı sınav sonuçları açıklandı mı, Adalet Bakanlığı tarafından alınması beklenen 5000 uzlaştırmacı için düzenlenen sınav sonuçları belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Uzlaştırmacı sınav sonuçları açıklandı mı?

Uzlaştırmacı sınav sonuçları açıklandı mı, binlerce adayın beklediği sınav sonuçları bugün itibariyle açıklandı. Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 5000 Uzlaştırmacı alımı için süreç devam ediyor. 40 Bin adayın girdiği 2021 Uzlaştırmacı sınav sonuçları adaylar tarafından beklenmekteydi.

2021 Adalet Bakanlığı 5000 Uzlaştırmacı alımı için sürecin sonuna geliniyor. 40 Bin adayın katılımıyla 30 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilen sınav için adaylar sonuçları merakla beklemekteydi. Sınav sonuçları an itibariyle açıklandı.

2021 Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Sınavı Sonuçları Yayınlanmıştır.

hukukanaliz twitter sayfasındanyapılan duyuruda sınav sonuçlarının yayınlandığı belirtildi. Sınav sonuç sayfasına şu anda aşırı yoğunluk nedeniyle ulaşılamamaktadır. Sayfanın ilerleyen dakikalarda açılması beklenmektedir.

SONUÇLARA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını 10-14 Haziran 2021 tarihleri arasında Üniversitenin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/ banka kartı vasıtasıyla Üniversitenin Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü hesabına KDV dahil 15 (on beş) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurarak onaylaması gerekmektedir. İlgili tarihler dışında veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Sınav sonuçlarına yönelik itiraz sonuçları ilgililere 18 Haziran 2021 tarihinde Başkanlıkça yazılı olarak bildirilecektir.

UZLAŞTIRMACI OLABİLMEK İÇİN "HUKUK" ŞARTI GELİYOR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Ceza muhakemesinde bundan sonra uzlaştırmacı olabilmek için hukuk fakültesi mezunu olma şartını getireceğiz" dedi.

Adalet Bakanı Gül, 'Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi' açılış törenine katıldı. Bakan Gül, yargı reformu strateji belgesi ve insan hakları eylem planı belgelerinin Türkiye'deki tüm taraf ve paydaşlarla bir araya gelinip, hazırlanmış belgeler olduğunu söyledi.

Adalet Bakanlığı bünyesinde alternatif uyuşmazlık çözüm yollarına ilişkin kurumsal yapıyı güçlendireceklerini söyleyen Bakan Gül, "Ceza muhakemesinde bundan sonra uzlaştırmacı olabilmek için hukuk fakültesi mezunu olma şartını getireceğiz. Çünkü bu bir yargısal sürecin parçasıysa bu yargısal süreçte hukuk fakültesi mezunları bu uzlaştırma sürecini yapabilmesi gerekir. Dolayısıyla uzlaştırmacı olabilmek için hukuk fakültesi mezunu olma şartını da yakın zamanda hayata geçmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

UZLAŞTIRMACI MAAŞI NE KADAR?

2021 yılı uzlaştırmacı maaşı ne kadar sorusu da son günlerde cevabı en çok merak edilen soru oldu. İşte 2021 yılı uzlaştırmacı maaşları: 

"2021 Yılı Uzlaştırmacı Asgari Ücret Tarifesi" Resmi Gazete'nin 1 Ocak 2021 tarihin yayınlanan mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, uzlaştırma sürecinin teklif aşamasında olumsuz sonuçlanması halinde uzlaştırıcıya 160-240 lira, uzlaştırma sürecinin olumlu sonuçlanması halinde 2-3 kişinin uzlaştırılması durumunda 481-642 lira, 4-6 kişinin uzlaştırılması durumunda 642-802 lira, 7-9 kişinin uzlaştırılması durumunda 802-962 lira, 10 ve daha fazla kişinin uzlaştırılması durumunda ise 962-1123 lira arasında ödeme yapılacak.

Uzlaştırıcıya, uzlaştırma sürecinin olumsuz sonuçlanması halinde 2-3 kişinin taraf olması durumunda 240-320 lira, 4-6 kişinin taraf olması durumunda 320-400 lira, 7-9 kişinin taraf olması durumunda 400-481 lira, 10 ve daha fazla kişinin taraf olması durumunda ise 481-560 lira arasında ücret ödenecek.

Sonuçlar İçin ; https://alternatifcozumler.adalet.gov.tr/Home/SayfaDetay/sinav-sonuc 


 

Yorumlar