Türkiye Uzay Ajansı'nın görev ve yetkileri Resmi Gazete'de

Türkiye'nin yıllarca hayalini kurduğu Türkiye Uzay Ajansı sonunda faaliyetlerine başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yayınlanan yeni kararname ile ajansın işleyişi, esasları, yönetmeliği ve atamaları gibi konular belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Uzay Ajansı'nın görev ve yetkileri Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan kararname ile daha önce kurulan Türkiye'nin 20 yıllık hayali Türkiye Uzay Ajansı hakkında yeni bir kararname yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararnamede ajansın işleyişi, esasları, yönetmeliği ve atamaları gibi konular yer aldı.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan "52 numaralı" kararnamede, ile Türkiye Uzay Ajansına verilen görev ve yetkilerin kullanımına ilişkin usul ve esaslar Ajans tarafından çıkarılacak yönetmeliklerle belirlenecek.

Öte yandan kararname ile uzman istihdamına yönelik yapılan düzenleme ile Türkiye Uzay Ajans bünyesinde uzay teknolojileri uzmanı ve uzay teknolojileri uzman yardımcısı istihdam edilebilecek. Söz konusu uzman ve uzman yardımcıları mali, sosyal hak ve yardımlar ile diğer özlük hakları bakımından adalet uzmanı ve adalet uzman yardımcısına denk olacak.

AÇIKTAN YA DA NAKLEN ATAMA YAPILACAK

Türkiye Uzay Ajansında, kararname ile ihdas edilen yeni kadrolarla birlikte 123 personel görev yapacak ve memur kadrolarına atama sayısı sınırı aranmaksızın açıktan veya naklen atama yapılabilecek.

Kararname ile Türkiye Uzay Ajansına ihdas edilen kadro ve unvanlar şöyle:

Başkan (1), Başkan Yardımcısı (2), I. Hukuk Müşaviri (1), Daire Başkanı (6), Başkanlık Müşaviri (4), Uzay Teknolojileri Uzmanı (20), Uzay Teknolojileri Uzman Yardımcısı (10), Şube Müdürü (12), İç Denetçi (1), Avukat (3), Mühendis (20), Fizikçi (6), Matematikçi (6), Astronom (12), Grafiker (3), Memur (10), Sekreter (6).

Yorumlar