ABD, Ay'a yeniden astronot gönderecek

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Ay'da sadece bayrak ve ayak izleri bırakmanın yeterli olmadığını söyleyerek, Ay'a yeniden astronot göndermek istediklerini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
ABD, Ay'a yeniden astronot gönderecek

SonHaberler | Haber Merkezi

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Ulusal Uzay Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Dünya'nın uydusu olan Ay'ın keşfinin, Güneş Sistemi'nin de keşfinin ilk basamağı olduğunu hatırlattı. Pence, Astronotları yeniden Ay'a göndereceklerini söyledi.

Eski başkan Barack Obama döneminde ABD'nin önceliğinde Ay'a yeniden astronot göndermek yoktu. Obama döneminde, Washington'un belirlediği hedef, "2030 ortalarına dek Mars'a insanlar göndermek ve onların güvenli bir şekilde Dünya'ya dönmelerini sağlamaktı".

Turmp yönetimi ise Obama döneminden daha farklı bir uzay politikası izleyerek Mars'a astronot göndermek yerine Ay'a yeniden astronot göndermek. Mike Pence Mars ve ötesine gidebilmeleri için uzay faaliyetlerine daha fazla fon aktarmaları gerektiğini söyledi.

İlk Kez Neil Armstrong Ay'a Ayak Basmıştı

Ay yüzeyine ilk ayak basan Amerikalı astronot Neil Armstrong olarak bilinir. Armstrong'un Ay'a ayak basışı aynı zamanda dünya dışında bir yere ayak basan ilk kişide olmasına olanak sağlamıştı.

NASA tarafından Ay'a gönderilen ve ilk kez 1969'da Amerikalı astronotlar Neil Armstrong ve Edwin Eugene "Buzz" Aldrin ayak bastı. 

Dönemin ABD Başkanı Richard Nixon, daha sonra Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) bütçesini azalttı.

NASA da o dönemden itibaren uzay mekiği ve istasyonu tasarlamaya odaklandı.

Amerikalı girişimcinin Mars için '2024' hedefi

SpaceX şirketinin sahibi Amerikalı iş adamı Elon Musk ise geçen hafta Avustralya'daki Uluslararası Uzay Kongresi'nde yaptığı konuşmada 2024 yılında insanları Mars'a göndermeyi umduğunu söylemişti.

Şirket, tasarladığı özel roket ile aynı anda 100 kişiyi Mars'a taşımayı hedefliyor.

Yorumlar