Üst üste uyarılar geliyor, sakın yapmayın!

Bilim Kurulu Üyesi, Sokağa çıkma yasağının sona ereceği pazartesi günü, bahar havasının güzelliğine ve yasağın bittiği düşüncesine kapılıp insanların sokağa çıkmamaları gerektiği uyarısında bulundu. Öte yandan İçişleri Bakanı Soylu da "Rehavete kapılmayalım" çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Üst üste uyarılar geliyor, sakın yapmayın!

Sokağa çıkma yasağının sona ereceği pazartesi günü vatandaşın rehavete kapılmasından endişe ediliyor. Bu konuyla ilgili üst üste uyarılar ve açıklamalar geliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, pazartesi uyarısında bulunarak, halkın dışarı çıkmamasını istedi.

CNN Türk canlı yayınına katılan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, COVID 19 süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Salgında vaka sayısının 11 Nisan'da zirveyi gördüğünü söyleyen Özlü, bu tarihten itiraben salgının düşüşe geçtiğini söyledi. Özlü, "Eğer tabii yeniden tabloyu bozacak bir durum olursa bu 11 Nisan'daki sayıyı aşar ve ikinci bir pik yaşarız. Böyle bir ihtimal var." dedi.

"İkinci dalga ihtimali tamamen toplumun duruma verdiği tepkiyle ilişkili" diyen Özlü, "3 gündür temas kesilmiş durumda. Sokağa çıkma yasağının etkilerini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Yarın itibariyle ne olur göreceğiz. Çünkü üç gündür yasağın ardından insanlar 'Sokağa çıkma yasağı bitti, her şey normale döndü. Öyleyse dışarı çıkabiliriz. Gezip dolaşabiliriz' diye düşünüyorlar. Bu yanlış. Virüs hala var. Virüs aramızda dolaşıyor. Salgın devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Normalleşma adımlarıyla ilgili bilgiler veren Özlü, "Bayramda iki tane önemli risk var. Bir tanesi bayram namazı riski. Bu riskin ortadan kaldırılması lazım. İkincisi de bayramlaşma. Bizim geleneklerimizde büyüklerimizi ziyaret ederiz. Bu da çok büyük risk içeriyor. Bayramlaşmaların eskisi değil yeni duruma göre yapılması gerekiyor." dedi.

BAKAN SOYLU'DAN UYARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, üç günlük sokağa çıkma kısıtlaması sonrası vatandaşlardan rehavete kapılmamalarını isteyerek, "Pazartesi, salı sosyal mesafeye, alışveriş yoğunluğuna, caddelerde kalabalık olmamaya dikkat edelim." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, her sokağa çıkma kısıtlamasının ardından gelen günlerin önemli olduğuna dikkati çekerek, "Üç günlük tedbirimiz sonrası rehavete kapılmayalım. Pazartesi, salı sosyal mesafeye, alışveriş yoğunluğuna, caddelerde kalabalık olmamaya dikkat edelim." uyarısında bulundu. 

 

Yorumlar