Ürdün-Suudi Arabistan elekrtik hattında son durum

Ürdün-Suudi Arabistan elektrik bağlantı projesinin 2025'te tamamlanması bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
Ürdün-Suudi Arabistan elekrtik hattında son durum

Ürdün ve Suudi Arabistanlı yetkililer, iki ülke arasındaki elektrik ara bağlantı projesinin 2025'in ikinci yarısına kadar tamamlanması konusunda anlaştı.

Ürdün resmi ajansı Petra'da yer alan haberde, Ürdün Ulusal Elektrik Şirketi Genel Müdürü Emced er-Ravaşde'nin başkent Amman'da Suudi Arabistan Enerji Tedarik Şirketi İcra Kurulu Başkanı Mazin bin Ali el-Behkeli ile bir araya geldiği belirtildi.

Haberde, Ürdün ile Suudi Arabistan arasındaki elektrik ara bağlantı projesiyle ilgili iki ülke arasında sene sonuna kadar işletme, yürütme ve ticari olmak üzere üç anlaşma imzalanmasının beklendiği aktarıldı.

Ürdünlü yetkili Ravaşde de tarafların 2025'in ikinci yarısında projenin ticari olarak faaliyete geçmesi konusunda anlaştığını kaydetti.

Ürdün ve Suudi Arabistan, 2020'de iki ülke arasında elektrik bağlantısı kurulması için mutabakat zaptı imzalanmış ve iki ülke elektrik şirketlerine enterkonneksiyon proje anlaşmalarını hazırlama görevi verilmişti.

Arap ülkelerini birbirine bağlayacak elektrik ara bağlantı projesiyle Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri ile Meşrık ülkelerinin (Ürdün,Lübnan, Irak, Suriye, Filistin ve Kuveyt) bağlanmasının ardından Kuzey Afrika ülkelerinin elektrik bağlantısının sağlanması bekleniyor.

Yorumlar