UNRWA Genel Komiseri Krenpol, Gazze'de

- UNRWA Genel Komiseri Krenpol: - "Buradan, Gazze'den, dünya ülkelerine sesleniyor ve UNRWA'ya finansal destekte bulunmalarını istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
UNRWA Genel Komiseri Krenpol, Gazze'de

GAZZE (AA) - Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Genel Komiseri Pierre Krenpol, Gazze'de, dünya ülkelerine kuruluşu finansal olarak destekleme çağrısı yaptı.

BM'nin Gazze'deki binasında basın toplantısı düzenleyen Krenpol, ABD'nin New York kentindeki BM genel merkezinde yapması planlanan konuşmayı Gazze'de yapmayı tercih ettiğini belirterek, "Buradan, Gazze'den, dünya ülkelerine sesleniyor ve UNRWA'ya finansal destekte bulunmalarını istiyorum." dedi.

Beraberindeki 3 mülteci öğrencinin kendisine hayallerini ve korkularını anlattığını aktaran Krenpol, Gazze, Batı Şeria ya da herhangi bir yerdeki mültecilerin ihmal edilmesinin mümkün olmadığını bu nedenle de UNRWA'yı maddi olarak desteklemek gerektiğini ifade etti.

UNRWA tarafından daha önce yapılan açıklamada İsrail'in, abluka altında tuttuğu Gazze'de ekonomik kalkınmayı engellediği belirtilmişti.

İsrail yönetimi, askeri amaçlar için kullanılacağı gerekçesiyle inşaat ve gıda sanayinde gerekli bazı malzemeler ile bazı malların Gazze'ye girişini yasaklıyor.

Yorumlar