Unicorn nedir, ne demektir, gerçek mi?

Unicorn nedir, ne demektir? Unicorn gerçek mi, gerçekte var mı? Sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, unicorn ne demektir, ne anlama gelir veya nedir?

Google Haberlere Abone ol
Unicorn nedir, ne demektir, gerçek mi?

Unicorn nedir, ne demektir, Unicorn gerçek mi, gerçekte var mıydı, sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, unicorn ne demektir, ne anlama gelir veya nedir?

Unicorn tek boynuzlu at demektir. Efsanelerde, masallarda geçen atın ismidir. Unicorn, İskoç mitolojisinin önemli yaratıklarından biridir. Tıpkı Yunan mitolojisindeki Pegasus, Türk mitolojisindeki Tulpar gibi efsanevi bir at. Ancak bu iki mitolojideki efsanevi yaratıklardan farklı olarak Unicorn yani tek boynuzlu atın adından anlışacağı gibi tek boynuzlu at olan efsanevi bir yaratıktır. 

UNİCORN KELİME ANLAMI NEDİR?

Latince Uni "bir-tek" ve boynuz "cornus" sözcüklerinin bir araya gelmesiyle oluşan unicorn kelimesi Türkçe'ye çevrildiğinde "Tekboynuz" anlamına denk gelir. 

KANI İÇİLDİĞİNDE İNSANI ÖLÜMSÜZ KILAR

Öldürülmesinin lanet getireceğine inanılan tek boynuzlu atın kanı içildiğinde içen kişiye ölümsüzlük kazandıracağına inanılır. Saf ve masum olduğuna inanılan bu at inanışa göre sadece genç ve bakire kızların yanına gider ve bu durumda yakalanır.

Tekboynuz'ların geçmişte hiç yaşamadığı konusunda hemen hemen herkes aynı fikirde olsa da, bu görüşün kabulü çok yenidir. Değerine Orta Çağ'da ulaşan ve o çağlarda bu tür kalıntıların hastalıkları iyileştiren temel ilaçlar olduğuna, zehirlere karşı etkili (panzehir) olduğuna inanılıyordur (özellikle arseniğe karşı).

UNİCORN YANİ TEK BOYNUZLU AT GERÇEK Mİ?

Öte yandan Tekboynuz'ların varlığının olduğu iddiaları çok eskiye dayanır. MÖ 5. yüzyılın sonlarında Yunan bir terapist olan Ctesias Tekboynuz'ların Hindistan'da bulunduklarına dair bir yazı yazmıştır. Ayrıca İncil'de de Tekboynuz'lara değinilmektedir.

İbranice'den Yunanca'ya geçerken Tekboynuz kelimesinin değişmiş olabileceği ve bunun İncildeki tek boynuzlu öküz olabileceğine dair görüşlerde vardır. Öte yandan Ctesias'ın Hindistan'da bulunduğunu yazdığı Tekbyoynuz'ların aslında gergedanlar olabileceği görüşleri hakimdir.

Tekboynuzların orjinlerinin anlamları değişiklik gösteriyor olsade ve bazı kayıtlarda tekboynuz'lardan çok kötü olarak bahsedilse de Çin'deki tekboynuzların iyi olduğuna inanılmıştır.  Orta Çağlarda tekboynuz Avrupa'da "süper bir hayvan" olarak ortaya çıkmış ve sanatçıların değer verdiği bir malzeme olmuştur. Genellikle ata benzer ve başının önünde ileri doğru uzanan, spiral bir boynuzu vardır. Tekboynuz'un boynuzu ilaç niteliği olarak kabul edilirdi (özellikle tıbbın etkin olmadığı 17. yüzyıl sıralarında) ve bazen ağırlığınca altın karşılığında değer biçilirdi. 1704'te Valentini 4 değişik tip tekboynuz tespit etmiştir. Fakat yalnızca bazılarını gerçek olarak kabul etmiştir

Öte yandan Avrupa'da ortaya çıkarılan bazı fosillerde tek boynuzların aslında filler ve diğer hayvanlar olduğu ortaya çıkınca bu inanış bırakılmıştır.

EKONOMİ TERİMİ OLARAK UNİCORN NE DEMEK?

Unicorn dünya ekonomi piyasasında da kullanılan bir terimdi. Anlamı ise sıfırdan başlayarak milyar dolarlık sermaye yapan girişim demektir.

Yorumlar

haticehiraozdmr Unicorn severim
erva sude gün inanamıyorum
Zeynep Öztürk Kızım ben kız çocuk olduğuma göre bende inanabiliyorum ünicorn çok seviyorum bu ünicorn hayatıma 5 yaşımda girdi şimdi 7 yaşındayım.