Ünal Atabay kimdir?

Ünal Atabay kimdir sorusu son günlerde Türkiye'nin etrafında yaşanan gündem konularını takip edenler tarafından sorulan bir sorudur.

Google Haberlere Abone ol
Ünal Atabay kimdir?

Ünal Atabay kimdir, ne iş yapar, uzmanlık ve ihtisas alanı nedir? Türkiye'nin etrafında yaşanan dış kaynaklı gelişmeleri takip edenlerin denk geldiği yorumculardan biri de Ünal Atabay'dır. İşte Atabay hakkında merak edilenlerden bazıları: 

Ünal Atabay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Albaylığa kadar yükselerek bu mertebeden emekli olan eski askerlerden biridir.

Eski Genelkurmay İç Güvenlik Dairesi Şube Müdürlüğü yaptı.

Aynı zamanda 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Araştırma Merkezi Başkanıdır. 

Atabay, Türkiye'nin etrafında yaşanan dış kaynaklı gelişmeler hakkında çalışmalar yürüten isimlerdendir.

Atabay, Kurumlar, Örgütler, Derin Siyaset, Siyaset - Politika, Türkiye Siyaseti kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır.

Ayrılıkçı Kürtlerin Musalla Taşı PKK kitabının yazarıdır.

Ünal Atabay kitapları; Alibi Yayıncılık aracılığıyla kitapseverlerle buluşuyor.

Atabay, bir söyleşisinde Doğu Akdeniz'de yaşananlar ile ilgili olarak Rusya'nın ilginç bir niyetini teşhir etmişti. 

Atabay, coğrafi ve enerji kaynakları bakımından Doğu Akdeniz'in Suriye ile bütünlük sağladığını belirtti ve Rusya'nın planını ise şöyle açıkladı: "Suriye sahasındaki zenginliklerin, gerekse deniz yetki alanlarındaki enerjinin kullanılabilmesi için Rusya'nın KKTC'ye ihtiyacı bulunuyor. Bu noktada Türkiye ile iş birliği kaçınılmaz ve bir zorunluluktur. Rusya, Suriye'de Türkiye ile olan pürüzlerin kalkması ve Doğu Akdeniz'de enerji alanında iş birliği yapması karşılığında, KKTC'yi tanımak ya da Abhazya'ya tanıttırmak, buna karşılık Türkiye'nin de Abhazya'yı tanımasını planlıyor. Böylece Rusya; KKTC'de askeri üs elde etmek ve ayrıca önümüzdeki süreçte Suriye'nin imar ve inşasında kullanılmak üzere Kıbrıs'ın Karpaz bölgesinde lojistik bir üs oluşturmak niyetinde."

Yorumlar