Ümraniye Belediyesi'nde 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu

Ümraniye Belediyesi, kültür sanat etkinliklerini 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla düzenleyecek. Kültür-sanat editörleriyle buluşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, gerçekleştirdikleri kültür, sanat ve eğitim çalışmalarını anlattı

Google Haberlere Abone ol
Ümraniye Belediyesi'nde 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu

Ümraniye Belediyesi, ilçede gerçekleştirilen kültür, sanat ve eğitim etkinliklerine ilişkin "Kültür ve Sanatta Türkiye Yüzyılı" başlıklı istişare toplantısı düzenledi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile belediye yetkilileri, Tantavi Sosyal Tesisinde düzenlenen toplantıda kültür-sanat editörleriyle bir araya geldi.

Çeşitli kültür sanat etkinlikleri düzenleyen belediye, gençlik konserlerinden usta isimlerin yer aldığı resital ve sergilere, geniş katılımlı sempozyumlardan konferans ve gelenekselleşen yarışmalara kadar yüzlerce etkinliği Ümraniyelilerle buluşturacak.

"İSTANBUL HAVALİMANINDA EL SANATLARI ESERLERİNİN SATIŞI YAPILIYOR"

Başkan İsmet Yıldırım toplantıda yaptığı açıklamada, Ümraniye'nin müzik, el sanatları, edebiyat, tiyatro ve gezi gibi pek çok etkinliğine ev sahipliği yaptığını söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı iş birliğiyle hayata geçirilen "Müzik Akademisi" programına ilişkin bilgi veren Yıldırım, "İTÜ'nün konservatuvar hocalarıyla anlaşma yaptık ve her sene 500-800 arası öğrenci yetiştiriyoruz, öğrencilerimiz 16 ayrı enstrüman çalıyor." dedi.

Yıldırım, geleneksel el sanatları konusunda 40 ayrı dalda çalışmalar yapıldığını aktararak, "İGA'da satış yerimiz var, İstanbul Havalimanında. Ürettiğimiz eserleri oradaki dükkanımızda satıyoruz. Bir taraftan insanların el becerilerini geliştiriyor, bir taraftan da aile bütçelerine katkıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Üniversiteye hazırlanan gençlere kurslar düzenlediklerini kaydeden Yıldırım, yüzde 65-70 oranında başarı sağlandığını dile getirdi.

İsmet Yıldırım, tatillerde öğrencilere yönelik tiyatro ve sergilerin yanı sıra hem gençler hem de yetişkinler için Çanakkale, Bursa ve Edirne gibi şehirlere geziler düzenlediklerini sözlerine ekledi.

- "RESİM, HİKAYE VE ŞİİR YARIŞMALARINA TÜRKİYE'DEN VE YURT DIŞINDAN KATILIM VAR"

Belediyenin düzenlediği resim, hikaye ve şiir yarışmalarına Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından da katılım olduğuna dikkati çeken Yıldırım, seçici kurul üyelerinin ciddi şekilde çalıştığını ve sonuçta güzel şiirler hikayeler ve resimler ortaya çıktığını ifade etti.

Başkan Yıldırım, belediye tarafından yıl boyunca düzenlenen tüm etkinliklere ilişkin detaylı bilgi verdi.

Ümraniye Belediyesi, 2023'te gerçekleşen kültür-sanat etkinliklerinin tümünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu rehber alarak, ilçeyi kültür ve sanatın önemli merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlıyor.

Kültür ve sanat mekanlarına yenilerinin eklendiği Ümraniye'de Fazlı Aydın Ümraniye Millet Kütüphanesi 55 bin kitabı ve 500 kişilik kapasiteyle öğrencilere hizmet veriyor. 4 bin üyesi bulunan ve 8.00-24.00 arasında hizmet veren kütüphanede, belirli saat aralıklarıyla çay, kahve, kek, kurabiye ve çorba ikramı da sunuluyor.

Yorumlar