Ümit Özdağ Suriyeli mi?

Ümit Özdağ'ın Suriyeli olduğu iddiası sosyal medyada bomba etkisi yarattı. Ancak işin aslının çok farklı olduğu ve bu sorunun nereden, nasıl ortaya çıktığı da sonradan anlaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ümit Özdağ Suriyeli mi?

Ümit Özdağ Suriyeli mi, evet yanlış okumadınız Ümit Özdağ Suriyeli mi? Bu soru son günlerde sosyal medyada bomba etkisi yaratarak viral oldu. 

Sosyal medyada birçok kullanıcının "Ümit Özdağ Suriyeli mi" sorusunu sormasına neden olan konu ise Özdağ'ın katıldığı bir programdaki görüntüsünün montajlanarak fake bir video yapılmasından kaynaklanıyor. 

Peki, işin aslı nedir? Neden "Ümit Özdağ Suriyeli mi" sorusu soruluyor?

ÜMİT ÖZDAĞ SURİYELİ Mİ SORUSUNUN ASLI NEDİR?

Mültecilere yönelik sert tutumuyla bilinen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a sorulmuş olarak gösterilen "Ümit Özdağ Suriyeli mi" sorusu güldürdü.

Sosyal medyada dolaşan " Ümit Özdağ Suriyeli mi" sorusuna Özdağ'ın verdiği sert tepki tebessüm ettirirken gerçek ise sonradan ortaya çıktı.

Cansu Canan Özgen'ın CNN Türk ekranlarında yayınlanan 40 isimli programda konuklara yanıtlanması zor sorular soruluyor. İşte bu program katılan Ümit Özdağ'a sorulan bir soru kendisini çileden çıkarıyor. Sosyal medyada yayılan görüntülerde kendisine "Ümit Özdağ Suriyeli mi" sorusunun sorulduğu görülürken Özdağ'ın çok sert ifadelerle bu soruya karşılık verdiği yansıyor.

Sorulan bu sorunun montaj olduğu aslında Özdağ'a "Ümit Özdağ Suriyeli mi" değil Ümit Özdağ FETÖ'cü mü" sorusunun sorulduğu öğreniliyor.

SURİYEL OLMASA DA ÜMİT ÖZDAĞ DA BİR GÖÇMENDİR

Ümit Özdağ 3 Mart 1961 tarihinde Japonya'nın başkenti Tokyo'da dünyaya geldi. 

Zafer Partisinin kurucusu ve genel başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde İstanbul milletvekilidir. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra akademisyen olarak çalıştı. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezinin ve 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsünün kuruluşunda görev aldı. Hâlen 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı'dır. 27 Mayıs Darbesi'nde önemli rol oynayan Muzaffer Özdağ'ın oğludur.

Özdağ'ın ailesinin kökenleri Dağıstan'daki Türk halklarından olan Kumuklara dayanmaktadır.

Bununla birlikte, yerli bir Dağıstan halkı olan Gazikumuklulardan geldiği de iddia edilmektedir.

Ümit Özdağ; 3 Mart 1961 tarihinde, Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilk kadın kolları başkanı Gönül Özdağ ve 27 Mayıs Darbesi'nde görev alan Millî Birlik Komitesi Üyesi Kurmay Yüzbaşı Muzaffer Özdağ'ın oğlu olarak doğdu.

Millî Birlik Komitesi içinde Alparslan Türkeş ile birlikte hareket eden babasının, 13 Kasım 1960'tan itibaren Japonya'da askerî müşavir olarak sürgünde bulunması nedeniyle Tokyo'da doğdu.

Yorumlar