Ulvi Eker kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, mesleği neydi?

Ulvi Eker kimdir, nerelidir, ne iş yapıyordu, neden öldü, neden gündeme geldi soruları bu aralar merakla soruluyor. Eker, öldükten sonra bütün servetini bağışlamasıyla gündemde.

Google Haberlere Abone ol
Ulvi Eker kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

Ulvi Eker kimdir, nerelidir, kaç yaşında, neden gündeme geldi, öldüğü doğru mu, neden öldü? Ulvi Eker, ölümü öncesinde bütün servetini eğitim sektörüne bağışlayarak adından söz ettirmeyi başardı. Peki, kimdir bu Ulvi Eker?

Ulvi Eker kimdir
Merhum İş Adamı Ulvi Eker

 

Ulvi Eker, Bolu'da yaşayan bir iş adamıydı. Daha doğrusu düne kadar yaşayan bir iş adamıydı. Çünkü şu anda vefat etmiş durumda. 

Onu gündeme getrine konu ise ölümünden hemen önce yaptığı bağış oldu. 

Bolu'da yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan Ulvi Eker'in, 40 milyon liralık servetini, ölmeden önce Türk Eğitim Vakfı'na bağışladığı belirtildi.

Bolu’da zirai ürünler satan bir dükkan işleten ve çiftçilik yaptıktan sonra emekli olan Ulvi Eker, önceki gün Karaçayır Mahallesi Şirin Sokak’ta yalnız yaşadığı apartman dairesinde ölü bulundu.

Kalp hastası olan Eker’in, kalp krizi geçirdiği belirlendi. Eker’in cenazesi, Çığırtkanlar Mezarlığında toprağa verildi.

Evlenip boşanan ve çocuğu olmayan Ulvi Eker’in 40 milyon liralık servetini, Türk Eğitim Vakfı’na bağışladığı belirtildi.

Eker’in yaklaşık 4 ay önce, banka hesaplarındaki paralar, arsalar ve evlerini, ölmesi halinde vasiyet olarak Türk Eğitim Vakfı’na bağışladığı bildirildi.

CENAZE ÖNCESİNDE VAKIFTAN ARANDI

Ulvi Eker’in cenazesi Çarşamba günü Siteler Cami’nde kılınacak ikindi namazı sonrasında Çığırtkanlar Mezarlığı’nda toprağa verilecekti.

Cenaze namazına dakikalar kala, Ulvi Eker’in ölüm haberini alan Türk Eğitim Vakfı yöneticileri Ulvi Eker’in yakınlarını arayarak kendilerininde cenaze törenine katılmak istediklerini, bu yüzden cenazenin bir gün sonra kaldırılmasını istedi.

Ulvi Eker’in yeğeni Hakan Erateş ile görüşen Vakıf yöneticileri, cenazenin 17 Haziran Perşembe günü sat 13.00'da Çığırtkanlar Mezarlığı’nda toprağa verilmesine karar verdiler.

ULVİ EKER'İN TAZİYE İLANI

Ulvi Eker'in ölümü sonrası yerel basında çıkan ölüm ilanında kimlerin akrabası olduğu şöyle sıralanmıştı:

Kemal ve Emine Ayten EKER’in oğulları, Ülkü EKER’in kardeşi, Hakan ve Cihan ERATEŞ, Oytun ERK, Ezgi, Yıldırım ERK’in dayıları, Bolu esnaflarından Ziraatçi;

Cenazesi bugün saat 17:00 da Çığırtkanlar Mezarlığına defnedilecektir.

YILDA 500 ÖĞRENCİ OKUTACAK MEBLAĞ

Yalnız yaşayan ve çocukları olmayan Ulvi Eker’in ölmeden 4 ay önce yaklaşık 40 milyon liralık servetini Türk Eğitim Vakfı’na bağışladığı ortaya çıktı. Ulvi Eker’in cenazesini kaldırmasını istediği Türk Eğitim Vakfı’nın Şubeler Genel Koordinatörü Ömer Turna, “Ulvi bey yaklaşık 5 ay önce bizleri Bolu’ya davet ederek tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı’na bırakmak istediğini söyledi. Bizimle noterde vekaletname düzenledi. Kendi adına kayıtlı banka hesaplarındaki paraları ve taşınmazları mahkeme sonucunda Türk Eğitim Vakfı hesaplarına geçecek. Dolayısıyla burada biriken parayla Ulvi bey adına başarılı ancak ekonomik desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs vereceğiz. 40 milyon civarında bir mal varlığı olduğu söyleniyor. Böyle bir mal varlığı çıktığı takdirde biz yılda 500 öğrenciyi okutacak kadar büyük bir meblağ oluşturuyor. Bu da Türkiye’de sayılı bir bağış oldu” dedi.


 

Yorumlar

Erol güneş ARSA ALLAH MAKAMINI CENNET ETSİN