Uluslararası Sivil Havacılık Günü

- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "Ülkemiz sadece yolcu ve uçak trafiğindeki büyüme rakamlarıyla değil, aynı zamanda ICAO standartlarının hayata geçirilmesi konusunda yürüttüğü faaliyetler kapsamında da küresel havacılık sisteminin gelişmesine önemli katkı sağlayan ülkelerden biridir"

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Sivil Havacılık Günü

ANKARA (AA) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin, sivil havacılıkta yolcu ve uçak trafiğindeki büyüme rakamlarının yanı sıra uluslararası standartların hayata geçirilmesi konusundaki faaliyetleriyle küresel havacılık sisteminin gelişmesine önemli katkı sağladığını belirtti.

Arslan, 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sivil havacılığın her geçen gün daha da gelişip güçlendiğini görmenin gururu içinde bir yılı daha geride bıraktıklarını ifade eden Arslan, 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü vesilesiyle bu başarıya katkı sağlayan tüm sivil havacılık çalışanlarını kutladı.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün (ICAO) kuruluş günü olan ve tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Uluslararası Sivil Havacılık Günü olarak kutlanan 7 Aralık'ın, bu yıl Türkiye için çok daha büyük bir anlam içerdiğini belirten Arslan, Türkiye'nin, kurucu üyesi olduğu ICAO’nun karar organı olan Konsey üyeliğine yıllar sonra adaylığını açıkladığını ve büyük bir oy çoğunluğuyla seçilerek çok önemli bir başarıya imza attığını anımsattı.

Konsey üyeliği seçimlerine Avrupa grubu adaylarından biri olarak giren ve 172 üyenin 156’sının oyunu alarak seçilen Türkiye'nin, 3 yıl boyunca üsteleneceği bu görev kapsamında küresel ölçekte sivil havacılık standartlarını ve regülasyonlarını belirleyen ve onaylayan aktörlerden biri olacağına dikkati çeken Arslan, Türkiye'nin bu önemli göreve seçilmesinin, ülkenin sivil havacılıkta son 13 yılda yaptıklarının dünya tarafından tescil edildiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

ICAO’nun 2015-2018 yılları için belirlediği, "Hiçbir ülkenin geride kalmaması için birlikte çalışıyoruz" başlıklı tema kapsamında Türkiye'nin, gerek ülke içinde gerekse dünya genelinde sivil havacılık faaliyetlerinin uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği içinde sürdürülmesi konusunda eşgüdüm ve iş birliği içinde çalışmalarını yürüttüğünü belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, 13 yıl içinde sivil havacılıkta kaydettiği ilerlemeyle ICAO üyesi ülkeler içinde 30. sıradan 11. sıraya yükselerek dünya havacılığı içinde önemli bir yer edinmiştir. Ülkemiz sadece yolcu ve uçak trafiğindeki büyüme rakamlarıyla değil, aynı zamanda ICAO standartlarının hayata geçirilmesi konusunda yürüttüğü faaliyetler kapsamında da küresel havacılık sisteminin gelişmesine önemli katkı sağlayan ülkelerden biridir.

ICAO ile yapılan eğitim iş birliği mutabakatı ile bölgemizdeki ülkelerle sivil havacılık deneyimlerinin paylaşılması, değişim ve eğitim programlarıyla bölgesel havacılığımızın gelişimine katkı sağlanması konusunda aktif rol üstlenen ülkemiz, hiçbir ülkenin geride kalmaması için iş birliği içinde çalışılması konusundaki ICAO hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürmekte ve başta Afrika ülkeleri olmak üzere çeşitli ülkelere eğitim vermektedir.

ICAO Konsey üyeliğimizin sivil havacılığımızı daha ileri noktalara taşımasına vesile olması ve 2017 yılının havacılığımız adına yeni başarılara imza atacağımız bir yıl olması dileğiyle, sivil havacılık camiasının 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü bir kez daha kutlarım."

Yorumlar