Ülkenin her yerinde karla mücadele sürüyor

Sakarya, Kocaeli ve Karabük'te karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Ülkenin her yerinde karla mücadele sürüyor

Sakarya, Kocaeli ve Karabük'te karla mücadele çalışmalarını sürdüren ekipler, sokak hayvanlarını da unutmadı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 88 ekip 52 araçla yolların ulaşıma kapanmaması için yoğun çalışma yürütüyor. Başkan Ekrem Yüce de ekipleri ziyaret ederek kolaylıklar diledi.

Karadeniz'e kıyısı olan Kocaali ilçesinde, karla kaplı plajlar drone ile görüntülendi.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ve Serdivan Belediyesi ekipleri, zorlu kış şartlarında yiyecek bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanları için belirli noktalara yiyecek bıraktı.

- Kocaeli

Kent genelinde yoğun karın başlamasıyla sahaya inen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdürüyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerinde tuzlama, yol açma ve temizlik çalışması yapıyor.

Bu bağlamda Gebze bölgesinde Tatlıkuyu Vadisi Mesire Alanı, Gaziler Dağı Tabiat Parkı, Çayırova Çağdaş Kent Mesire Alanı, Darıca Balyanoz Koyu Parkı, Darıca Millet Bahçesi ve Dilovası Sahil Parkı'nda görev yapan yaklaşık 200 personel, kar yağışıyla ortaya çıkabilecek olumsuzlukları en aza indirmek için mücadele veriyor.

Kar yığınlarını kaldırıp buzlu alanları temizleyen ekipler, vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, kentin farklı noktalarında sokak hayvanlarına yiyecek bıraktı.

Ekiplerle beslenme noktalarını ziyaret eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, "Vatandaşlarımızın içi rahat olsun, sevimli dostlarımız bize emanet. Her zaman gerekli çalışmaları yapıyoruz." ifadesini kullandı.

- Karabük

Safranbolu Belediyesi, tüm birimleriyle 24 saat kar mesaisine devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, son yılların en etkili kar yağışını alan ilçede tüm ekipler seferberlik içerisinde çalışma yürütüyor.

Başkan Elif Köse, vatandaşların hayatlarını normal şekilde idame ettirebilmeleri için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Safranbolu, yaklaşık 60 yıldır böyle yoğun kar yağışı görmedi. Yaklaşık 120 personel ve 32 araçla ana yolların ve ara arterlerin açık kalması için 2 vardiya çalışmaya devam ediyoruz. Karla mücadele araçlarımız, durmaksızın yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor."

Yorumlar