Ulaştırma bakanı neden görevden alındı?

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan neden görevden alındı, sorusu yapılan ve sürpriz kabine değişikliği sonrasında gündeme geldi. Peki, Ulaştırma bakanı neden görevden alındı?

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma bakanı neden görevden alındı?

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin ilk değişen ismi Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan oldu. Peki, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan neden görevden alındı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu tarafından alınan tavsiye kararlarını açıkladıktan sonra Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ı da görevden aldı. 

Turhan'ın yerine Ulaştırma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı kabinesinin ilk ulaştırma bakanı olan Cahit Turhan'ı ani bir şekilde görevden alınması akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

Özellikle bazı vatandaşlar Bakan Turhan'ın neden görevden alındığını merak eder oldu.

Bu konu hakkında henüz net olarak bilinen bir detay yok. 

Ancak, Cahit Turhan'ın yerine getirilen ismin ulaşım konusunda uzman ve tecrübeli bir isim olması, 1995 yılından bu yana İBB'de ulaşım ile ilgili farklı birimlerde görev yapan bir isim olması, Bakan Turhan'ın bazı konularda yetersiz kalmış olabileceği tahminlerine neden oldu.

Bakan Turhan'ın sağlık veya ailevi nedenlerden dolayı da görevden alınmış olabileceği belirtiliyor. Ulaştırma bakanı neden görevden alındı?

KANAL İSTANBUL İHALESİ Mİ?

Ulaştırma Bakanlığı'nın icraatlarında yaşanan aksaklıklarla ilgili bir görevden alma da olabilir. Ya da bir yanlış zamanlama da olabilir. Bu konuda akıllara ilk gelen icraat Kanal İstanbul'un ilk ihalesinin yapılmasıdır. 

Kanal İstanbul projesi güzergahında yer alan iki köprünün yerinin değiştirilmesi için dün ihale yapılmıştı. İhale CHP'liler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Bakan Turhan'ın bu ihaleyi iptal etmeyerek yersiz tartışmalara neden olduğu için görevinden alınmış olma ihtimali de bulunuyor. Ancak dediğimiz gibi bu da sadec bir tahmin. 

Bakan Turhan'ın kesin olarak neden görevden alındığını sadece kendisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan biliyor.

Bu konu hakkında taraflardan bir açıklama gelirse hepimiz öğrenmiş olacağız.

KANAL İSTANBUL İHALESİ CHP TARAFINDAN KULLANILMIŞTI

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan Kanal İstanbul'un ilk ihalesi CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından eleştirilmişti. Eleştiriler üzerine bakanlıktan açıklama gelmişti. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘‘Korona krizinden Kanal İstanbul çıkarmaya çalışmanın adını vallahi ben koyamıyorum, lütfen siz koyun. İnanılır gibi değil ama millet can derdindeyken, birilerinin bugün Kanal İstanbul derdinde olması akıl alır gibi değil. Kanal İstanbul projesi çerçevesi kapsamında, Odabaşı ve Dursunbey köprülerinin taşınma ihalesi var. Bu yol ihaleleri için, 2020 bütçesinde 8 milyar lira kaynak ayrıldı,’’ diyerek tepki göstermişti.

İmamoğlu'nun açıklamalarına Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla cevap verilmişti. Ulaştırma Bakanlığının açıklamasında şöyle denilmişti: 

Türkiye Cumhuriyeti, salgın ile mücadele ederken üretim ve yatırımları da yapabilecek güçtedir. Kanal İstanbul projesi ile ilgili çalışmalar da elbette devam etmekte olup, bugün proje ihalesi yapılan iki tarihi köprünün taşınması veya yerinde korunması işi de önceden belirlenmiş bir sürecin bir parçasıdır. Ülkemizin salgınla mücadele ettiği bu dönemde yatırım ve üretimin durdurulmasının istenmesi, yapılan bir proje ihalesi üzerinden siyasi fırsatçılık yapmak, milletimize Koronavirüsten daha çok zarar vermektedir.

ESKİ BAKAN TURHAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Görevden almanın şifreleri bakanın kendi açıklamasında da saklı olabilir. Zira eski bakan görevden alma sonrasında gerçekleşen devir teslim töreni esnasında bir konuşma yaptı. Özellikle vurgulamak istediği nokta ise şu ana kadar aldıkları kararlarla ilgili oldu. İşte eski bakanın o cümleleri:

"Tabi ki bizim bakanlığımız bu ülkede milletin devletten beklediği projelerin, hizmetlerin önde geldiği bakanlıklardan biridir. Bu süreç içerisinde de gerek yurtiçi ve gerek yurtdışı ulaşımda özellikle Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun aldığı kararlar doğrultusunda faaliyetlerini yürütmüş ve düzenlemiştir. Hamdolsun bugün ülkemizdeki bu kararların uygulanması ile sosyal ve ekonomik yaşantıda çok önemli sıkıntı yaşamadık. Biz bundan sonra da Bakanlık olarak Hükümetimizin aldığı kararları hep birlikte uygulayarak bu afetten en az bedel ödeyerek kurtulmanın gayreti içerisinde olmamız lazım. Bu görevi bırakırken Sayın Bakanımızın hoşgörüsüne sığınarak bu naçizane ifadeleri paylaşma gereği duydum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sizlerle ve yeni Bakanımızla birlikte, onun kaptanlığında daha güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum"

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar