Ukrayna savaşı ile Kudüs'teki olayları görüştü

ABD ve İsrail savunma bakanları Ukrayna savaşı ile Kudüs'teki olayları görüştü

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna savaşı ile Kudüs'teki olayları görüştü

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ile görüştü.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Austin'in İsrailli mevkidaşı Gantz'ı bakanlıkta ağırladığını açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, Austin'in mevkidaşına ABD'nin İsrail'in güvenliğine bağlılığını ve niteliksel askeri üstünlüğünü korumaya yönelik kararlı taahhüdünü yinelediği belirtildi.

Açıklamada, "İki bakan, (ABD) yönetimin İran'ın nükleer silah elde etmesini önleme taahhüdünü ve İran'ın bölgedeki istikrarı bozucu eylemlerini ele aldı. Austin ayrıca, Bakanlığın Rusya'nın sebepsiz ve haksız saldırganlığı karşısında Ukrayna'nın kendisini savunmasına yardımcı olmak için müttefikler ve ortaklarla yakın çalışmaya odaklandığını vurguladı." denildi.

Bakanların bölgedeki güvenlik durumunu, İsrail'in bölgedeki ülkelerle derinleşen ilişkileri ve İsrail'in ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Sorumluluk Alanı'na geçişinin sağladığı askeri iş birliği fırsatlarını da ele aldığı kaydedilen açıklamada, Kudüs ve Batı Şeria'daki olaylarla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Her iki taraf da İsrail'de son zamanlarda artan terör saldırılarını ele alma gereği üzerinde anlaştı. Austin ayrıca Kudüs ve Batı Şeria'daki gerilimi azaltmanın ve sivilleri korumanın öneminin altını çizdi. Austin, yönetimin hem İsrailliler hem de Filistinliler için itibar ve güvenlik sağlayan iki devletli bir çözüme verdiği desteği yineledi."

Yorumlar