Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz dağıtılacak 500 bin tablet için başvuru nasıl ve nereden yapılıyor? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs ile mücadele kapsamında başlatılan evden yani uzaktan eğitim sisteminde, ihtiyaç sahibi öğrenciler tarafından kullanılması için 500 bin ücretsiz tablet dağıtımı yapacak. Peki, ücretsiz tablet başvurusu nereden nasıl yapılacak? İşte detayları:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretsiz tablet dağıtımı ile ilgili bir açıklama yaptı. Ücretsiz tabletlerin dağıtılacağı tarih ve başvurusu ile ilgili ayrıntıları da açıklamalarında veren Milli Eğitim Bakanı Selçuk şunları söyledi: 

"Bakanlık olarak ilk aşamada 500 bin öğrencimize tablet bilgisayar ulaştıracağız. Tablet bilgisayarların öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize hızla ulaşabilmesi için hazırlamış olduğumuz dağıtım stratejisi var, buna göre hareket edilecek ve önümüzdeki haftadan itibaren öğrencilerimize tablet bilgisayarları peyderpey ulaşmaya başlayacak. Bu doğrultuda, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi bazı kriterler belirledik ve bu kriterleri resmi veriler üzerinden önceliklendirdik. Cihazların dağıtım süreci, il milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek ve bu cihazlar, okul yönetimleri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Ayrıca, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için de aynı stratejiyle ve yöntemle hareket edilecek ve bu da kısa sürede başlayacak. Yapılan ayni ve nakdi yardımlar peyderpey çocuklarımıza ulaştırılacak."

Bakan Selçuk'un da açıklamasından anlaşılacağı üzere, ücretsiz tabletler bakanlık tarafından dağıtılacak. Ücretsiz tabletin verileceği öğrenciler öncelikle ihtiyaç sahibi olan öğrenciler olacak. Bu öğrenciler zaten Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bilinen öğrenciler olduğu için ayrıca bir liste çıkarılması ya da bir başvuru alınmasına ihtiyaç duyulmuyor. Yani ücretsiz tablet için ayrıca bir başvuru veya müracaat gerekmiyor. Bakanlığın uygun gördüğü öğrencilere dağıtımlar yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı daha önceki yıllarda da Fatih Projesi kapsamında 500 bin ücretsiz tablet dağıtımı yapmıştı.

Yorumlar

Makbule Tablet ve bilgisayar