Üç ilde okullara kar tatili

Çorum merkez, Kars Sarıkamış ve Kahramanmaraş Elbistan'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullara kar tatili geldi.

Google Haberlere Abone ol
Üç ilde okullara kar tatili

Kış şartlarının yurt genelinde iyice hakim olmaya başlamasından sonra kar tatili haberleri de gelmeye başladı. İlk kar tatili haberi Çorum'dan geldi. Çorum'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Tatili fırsat bilen çocuklar, kar topu oynayarak güzel vakit geçirdi.

Bir tatil haberi de Kars'tan geldi. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle köy okulları ile taşımalı eğitim veren okullar bir gün tatil edildi.

İlçe genelinde akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı köy yolları kapandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle köy okulları ile taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Kars Valisi Türker Öksüz, kar yağışı nedeniyle Sarıkamış ilçesinde köy okulları ile taşımalı eğitim veren okulların tatil edildiğini bildirdi.

KAHRAMANMARAŞ İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL

Kahramanmaraş'ın Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

İki gündür devam eden sağanağın ardından kent merkezinin yüksek kesimleri ile Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde kar yağışı etkisini gösteriyor.

İlçelerde karayolları ekipleri arterlerde, Büyükşehir Belediyesi ekipleri de mahalle yollarında çalışma yürütüyor.

İlçe genelinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Elbistan'da yarın eğitime bir günlük ara verilecek. 

Kaymakam Özkan Demir, yazılı açıklamasında, ilçedeki yoğun kar yağışı, soğuk hava ve oluşacak buzlanma riski nedeniyle yarın tüm ilk ve ortaokullarla liselerde, eğitime bir gün süreyle ara verileceğini belirtti.

Demir ayrıca, ilçe genelinde görev yapan engelli kamu personellerinin de bir gün süreyle idari izinli sayılacaklarını bildirdi.

Yorumlar