Üç Aylar ne zaman başlıyor?

İslam dinin mübarek saydığı üç ayların başlamasına az kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Üç Aylar ne zaman başlıyor?

Müslümanlar için büyük bir önemi olan üç aylar yaklaşıyor. İslâm'ın mübarek saydığı aylardan olan 'Üç aylar' olarak nitelendirdiğimiz Recep, Şaban ve Ramazan aylarının ne zaman başlayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Regaip Kandili, Berat Kandili, Miraç Kandili ve Kadir gecelerini içerisine alan Üç Aylar ne zaman başlayacak? Miraç, Regaib, Berat ve Mevlid kandilleri ne zaman? 

Üç Aylar ne zaman başlayacak sorusu binlerce müslüman vatandaş tarafından merak konusu oldu. Dinimizde çok önemli bir yere sahip olan, maneviyatın en üst seviyeye ulaştığı kandil günlerine gittikçe yaklaşıyoruz. Üç Aylar Regaip Kandili'nin gelişi ile başlayacak, Recep, Şaban ve Ramazan Ayı ile devam edip bitecek. Peki, Regaip Kandili ne zaman? Üç Aylar ne zaman başlayacak? 

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Müslüman Alemi için son derece önem arz eden Üç Aylar'a başlangıç tarihine güç geçtikçe yaklaşıyoruz.Üç Aylar Regaip Kandili'nin gelişi ile 30 Mart 2017 Perşembe gecesi başlayacaktır. Recep Ayı ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan Ayı ile bitecek.

Üç aylarda ülkemizde kandil ve geceler olarak kutlamalar şöyledir:

Regaip Kandili: Recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gecedir. Dua kapısının açık olduğuna inanılan kandillerden bir tanesidir. Bu günlerde ibadetlerimizi arttırırız.

Miraç Kandili: Hz. Muhammed'in (sav) Allah katına yükseldiği mükemmel gündür. Hicri takvime göre Recep ayının 27.gecesine denk gelmektedir.

Berat Kandili: Berat gecesi Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecedir. Günahların Allah tarafından affedilmesi açısından değerli bir kandildir.

Kadir Gecesi: Kuran'ı Kerim bu gecede indirilmeye başlanmıştır. Kadir Gecesi ramazan ayının son on gecesinde ve tekli gecelerdedir.

Yorumlar