Uber en büyük rakibi Careem’i satın alıyor

Dünyanın en büyük ulaşım şirketlerinden olan ABD merkezli Uber, Dubai’deki rakibi Careem’i 3.1 milyar dolara satın alacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Uber en büyük rakibi Careem’i satın alıyor

Türkiye'de büyük tartışmalara hatta kavgalara neden olan, taksi şoförlerinin darp edilmesine kadar büyük sorunların yaşanmasına neden olan Uber şirketi Ortadoğu'da güçleniyor.

Dünyanın en büyük ulaşım şirketlerinden olan Uber en yakın rakibini satın almak için çalışmalara başladı.

Satın alma kapsamında Uber’in ödemenin 1.7 milyar dolarını tahvil ve 1.4 milyar dolarını nakit yapacağı belirtilirken, işlemin 2020’nin ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

OLAĞANÜSTÜ SONUÇLAR DOĞURACAK

Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, Careem’in “Ortadoğu’da kentsel mobilitenin şekillendirilmesinde çok önemli bir rol oynayarak bölgedeki en başarı startuplardan biri haline geldiğini” söyledi ve satın alımdan sonra oluşacak şirketin “sürücüler, müşteriler ve dünya kentleri için olağanüstü sonuçlar” doğuracağını belirtti.

GÖREVİNİ SÜRDÜRECEK

Satın alımanın ardından şirketlerin bağımsız markalar olarak hizmet vermeye devam edeceği belirtilirken, Careem ortak kurucusu ve CEO’su Mudassir Sheikha’nın Careem’daki görevini sürdüreceği eklendi.

Söz konusu satın alma haberi, Uber’in Nisan ayında yapacağı halka arzla hisselerini New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) listeleyeceğinin ardından geldi.

Yorumlar