Twitter, İran'ın Dini Lideri Hamaney'n hesabını kapattı

Mikroblog sitesi Twitter, İran'ın dini lideri Hamaney'in sosyal medya hesabını askıya aldı. Twitter'ın neden böyle bir karar aldığı ise bilinmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Twitter, Hamaney'in hesabını kapattı

Bütün dünya İran ile ABD arasında yaşanan gerilimi yakından takip ederken, sosyal medyada beklenmedik bir gelişme yaşandı. 

Mikroblog sitesi Twitter, İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in hesabını kapattı.

İran ile ABD arasında yaşanan gerilimler devam ederken son olarak İran yanlışlıkla düşürülen sivil uçak nedeniyle zor durumda kalmış, herkesten özür dilemişti. Siyasi arena bunlar yaşanırken bir anda sosyal medyada da beklenmedik bir gelişme yaşandı. Hamaney'in profiline girmeye çalışanlar "Bu hesapta olağandışı bir etkinlik oldu" uyarısıyla karşılaşırken, Twitter'dan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. 

ABD ile İran arasındaki gerilim devam ederken İran misillemede bulunmuştu. İran'ın misillemde bulunduğu gece ise beklenmedik başka bir hadise yaşanmıştı. Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişiden kurtulan olmamıştı. 

Yorumlar