TÜVTÜRK kimin, sahibi kimdir, nerelidir?

TÜVTÜRK kimin, sahibi kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, kuruluş kim tarafından işletiliyor? Son dönemlerde yüksek ücretlerle gündeme gelen TÜVTÜRK'ün sahibi merak ediliyor. Türkiye'nin tek muayene istasyonu olarak bilinen kuruluş para basma fabrikası gibi çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
TÜVTÜRK kimin, sahibi kimdir, nerelidir?

TÜVTÜRK kimin, sahibi kimdir, nerelidir, kim tarafından işletiliyor, soruları son dönemlerde sık sık sorulan sorular arasında yer alıyor. Çünkü ülkenin ilk ve tek araç muayene istasyonu olan TÜVTÜRK aynı zamanda darphane gibi para kazanıyor. Araç baçına ortalama 400 TL alan TÜVTÜRK'ün bu kazancına bir cezalar eklenince geliri dudak uçuklatacak cinstendir. Türkiye'de trafikte 25 milyon araç olduğu varsayıldığında ve bunların hepsinin minimum 3 yılda bir muayene olması gerektiği düşünüldüğünde kazanılan paranın haddi hesabı yok. TÜVTÜRK kimin, sahibi kimdir, nerelidir?

TÜVTÜRK kimin? TÜVTÜRK'ün sahibi kimdir?
TÜVTÜRK'te son günlere kadar sadece nakit ödeme yapılabiliyordu.

 

Öncelikle TÜVTÜRK'ün ne olduğu konusunu irdeleyelim. TÜVTÜRK, Türkiye genelinde araçların muayene eden, yaptıkları muayeneler resmi olarak kabul gören bir kuruluştur. 2005 yılına kadar Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan şirket, bu tarihten sonra özelleştirildi. Şirketin 209 sabit, 5 motosiklet, 76 gezici istasyon ve 16 gezici traktör istasyonu bulunmaktadır. Ayrıca egzoz gazı emisyon ölçümü de yapmaktadır. 

TÜVTÜRK'ün sahibir bir kişi veya kurum değil, birden fazla kurum kuruluştan oluşan ortaklar tarafından işletilen bir kuruluştur. TÜVTÜRK'ün sahibi Doğuş Grubu, TÜV SÜD ve Bridgepoint'tir. 

TÜVTÜRK kimin? TÜVTÜRK'ün sahibi kimdir?
TÜVTÜRK muayeneleri genelde 10-15 dakika sürüyor ve sonrasında en az 400 TL para alınıyor.

 

TÜVTÜRK'ün sahibi olan ortaklardan biri Doğuş Grubu'dur. 1951 yılında kurulan Doğuş Grubu otomotiv, inşaat, medya, turizm ve hizmetler, gayrimenkul, enerji ve yeme-içme olmak üzere yedi sektörde faaliyet göstermektedir. Grup, hizmet verdiği bu sektörlerin yanı sıra teknoloji, spor ve eğlence alanındaki yeni yatırımlarıyla da büyümesini sürdürmektedir. Doğuş Grubu'nun ulaştığı başarının arkasında, müşteri odaklı ve verimliliği merkez alan bir yönetim yaklaşımı vardır. Bu yaklaşım, sadece maddi kazanımlarla değil, bütün toplumun yararlandığı ve yararlanacağı kurumsal yurttaşlık bilinciyle iç içe gelişmektedir. Grup, yine bu bilinç çerçevesinde özellikle eğitim, kültür-sanat ve spor alanlarına odaklanan çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk ve sponsorluk projelerini hayata geçirmektedir. Doğuş Grubu, 300’ün üzerindeki şirketi ve yaklaşık 35 bin çalışanı ile hizmet verdiği müşterilerine üstün teknoloji, yüksek marka kalitesi ve dinamik bir insan kaynağı sunmaktadır. Doğuş Grubu, markalarının değerini sadece Türkiye sınırları içinde değil, bölgesel ve küresel ölçekte de yükseltmeyi hedeflemektedir.

TÜVTÜRK kimin TÜVTÜRK'ün sahibi kimdir
İstanbul'daki istasyonlarında her gün yüzbinlerce araç muayeneden geçiriliyor.

 

TÜVTÜRK'ün sahibi olan bir diğer kuruluş ise TÜV SÜD Grubu'dur. TÜV SÜD test, denetim, belgelendirme ve eğitim hizmetleri konusunda uzmanlaşmış önde gelen kalite, güvenlik ve sürdürülebilirlik çözümleri sağlayıcısıdır. 150 yıllık bir geçmişe sahip TÜV SÜD, kuruluş amacı olan insanları, yapıları ve çevreyi teknolojiden kaynaklanan risklerden koruma prensibine bağlı kalmıştır. Münih – Almanya merkezli olan kuruluş dünya çapında 1000'den fazla noktada faaliyet gösteriyor. 24.000’den fazla disiplinlerarası uzmandan oluşan ekibiyle TÜV SÜD, yıllık 2,3 milyar Euro gelir elde ediyor.

TÜVTÜRK'ün üçüncü sahibi ve ortağı ise İngiltere merkezli Bridgepoint şirketidir. İstanbul, New York, Amsterdam, Shangai, Stockholm, Lüksemburg, Londra, Frankfurt, Paris, Madrid ve Varşova’da ofisleri bulunan Londra merkezli bir özel sermaye fonudur. 25 yıllık geçmişi boyunca Bridgepoint çeşitli sektörlerde büyüme potansiyeline sahip şirketlere sermaye yatırımı yapan Avrupa'nın önde gelen özel sermaye şirketlerinden biridir.


 

Yorumlar

recep bulut bu ülkede otuz dakikada altı yüz türk lirası kazanan başka bir kuruluş varmıdır
Fatih İnsanımızı parasıyla rezil ediyorsunuz. Gezici istasyonlarınız gayet yetersiz ve evlere şenlik, personeliniz desen aralarında saygısız ve ukela tipleri çalıştırıyorsunuz (hepsi için konuşmuyorum) 3 kuruşluk hizmet için vatandaşın en az 500 lirasını alıyorsunuz o para burnunuzdan gelsin.
Zeki Duran Park lambası solmasından dolayı vizeden bıraktılar boyattım neymiş aynı ışık rengini yansıtmıyormuş zaten yenisi yok filim çektirdim üç gün gitmedi tezden renk soluyor bu zulüm değilde ne zehir zıkkım olsun
MURAT ALTINSOY BI AMPUL ICIN ADAMIN MUAYENESI YAKAN VATANDAŞ ORDA HEMENCIK TAKIVERSEYDIN ELINEMI YAPIŞIRDI.
YILMAZ TEK KELIME SIZI BU ULKDYE SOKANINDA SIZINDE ALLAH BELANIZI VERSIN EVINIZ OCAGINIZ SONSUN UMRUNUZDA DEGILDIR AMA SIZE CENNET DE DUNYAYIDA DAR ETSIN AMIN AMIN AMIN