Tuvalet Kâğıtlığı Montajı Nasıl Yapılır?

Tuvalet kâğıtlığı hem kullanılan kâğıtların oluşabilecek ıslanmadan korunmasını sağlarken aynı zaman da banyoların daha iyi bir görüntüye sahip olması için aksesuar olarak ta kullanılmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Tuvalet Kâğıtlığı Montajı Nasıl Yapılır?

Tuvalet kâğıtlığı, banyoların olmazsa olmaz aksesuarları arasında yer alan ve tuvalet kâğıtlarının kullanımını kolaylaştırmak ve muhafazasını saklamak için kullanılan üründür. Tuvalet kâğıtlığı hem kullanılan kâğıtların oluşabilecek ıslanmadan korunmasını sağlarken aynı zaman da banyoların daha iyi bir görüntüye sahip olması için aksesuar olarak ta kullanılmaktadır.

Tuvalet ve banyolarda yer alan alaturka ve alafranga tuvaletlerin yakınlarına monte edilerek kullanılan tuvalet kâğıtlığı tuvalet kâğıtlarının ıslanmasına engel olan en önemli üründür. Ayrıca tuvalet kâğıtlarının kullanılması için bir ya da birden fazla kâğıdı sıvıdan koruyan modelleri bulunmaktadır.

Tuvalet Kâğıdı Modelleri

Banyo ve lavabolarda kullanabileceğiniz birbirinden farklı türde tuvalet kâğıdı askısı bulunur. Bu tuvalet kâğıdı askılarının en yaygın olan ve tercih edilen modellerden bir tanesi ise duvara monte edilen ve tuvalet kâğıdı haznesini bulunduran tuvalet kâğıtlığı modelidir. Ancak sadece duvara monte edilen değil aynı zaman da oldukça kullanışlı olan ayaklı tuvalet kâğıtlığı modelleri de oldukça fazla tercih edilmektedir. Ayaklı tuvalet kâğıtlığı duvara monte edilen kâğıtlığın aksine herhangi bir montaj işlemi bulunmadığından alındığı gibi kullanılabilir. Banyoları geniş olan evlerde en fazla tercih edilen model ayaklı tuvalet kâğıtlığıdır.

Ayaklı tuvalet kâğıdı modelleri genellikle klozetin sağ ya da sol tarafında bulunmaktadır. Ancak bu model farklı alanlarda da kullanılabilmektedir. Bu nedenle işlevsellik nedeniyle oldukça faydalı bir üründür. Bazı tuvalet kâğıtlığı modelleriyle entegreli olarak tuvalet fırçaları da yer almaktadır. Bunun yanı sıra dergilik, tuvalet kâğıtlığı ve fırça bulunan üçlü set halinde satılan ürünlerde bulunmaktadır.

Tuvalet Kâğıtlığı Nasıl Monte Edilir?

Tuvalet kağıdı askılığı, genellikle oldukça hafif malzemelerden üretilen banyoda aksesuar olarak da kullanılan ürünler arasında yer alır. Bu nedenle duvar sabitlemesi ve vidalama ya da vakumlama şeklinde monte etme türleri bulunmaktadır. Vakum yapışkan askı aparatına sahip tuvalet kâğıtlığı, duvar ya da mobilyalara hiçbir şekilde zarar vermeyecek şekilde tuvalet kâğıdı askılığının kullanılmasına olanak tanır. Bu tarzda tuvalet kâğıtlığı modellerini kolay bir şekilde mobilya da ya duvarlara sabitlemeden önce yapılması gereken bazı önemli kriterler bulunur. Vakumlu tuvalet kâğıtlığı duvar ya da mobilyaya vakum yapılmadan önce yüzeyin kir, pas ya da yağ olmaması için temiz ve kuru bez yardımıyla temizlenmesi gerekir. Bu nedenle vakumlanacak tuvalet kâğıdından önce temizlik ürünleri yardımıyla temizlenerek kuru bir zemin haline getirilmesi gerekmektedir. Vakum askı aparatı daha sonra kuruyan bölgenin istediğiniz noktasına bastırılarak tutturulması sağlanır. Eğer tuvalet kâğıtlığının istenilen seviyede olduğunu fark ederseniz çekerek tekrar istediğiniz seviyeye konumlandırabilirsiniz. Vakumlu tuvalet kâğıtlığını çıkarmak için köşesinden hava aldırarak kolay bir şekilde vakumlanan bölgeden çıkarabilirsiniz.

Tuvalet kâğıtlığı modellerine göre farklılık gösteren vida sayıları mevcuttur. İster iki isterse 3 vida olsun askılıkta bulunan bölgelerden vidalama işlemi kolaylıkla yapılabilir. Ancak delme işlemi yapılarken fayansları kırmamak için derz aralarını tercih etmeniz daha faydalı olacaktır. Bu sayede fayans yüzeylerinde deliklerin oluşması engellenir ve delinme aşamasında fayanslarda çatlama riskleri tamamen ortadan kalkar. Ayrıca ayaklı tuvalet kâğıtlığı modelleri herhangi bir montajlama işlemi gerektirmediği için kolaylıkla banyoların istenilen bölgelerine yerleştirilebilir. Ancak eğer ayaklı tuvalet kâğıtlığı tercih edecekseniz banyonuzun yeterli seviyede büyük olduğundan emin olun.  

Tuvalet Kâğıtlığı Montajı Nasıl Yapılır?

Yorumlar