Tutuklu PKK'lılara not verirken yakalandı

Balıkesir'deki cezaevinde tutuklu bulunan PKK/KCK'lı hükümlülere küçük not kağıtları ile bilgi aktarımı yaptığı tespit edilen Balıkesir barosuna kayıtlı avukat F.Ş., tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Tutuklu PKK'lılara not verirken yakalandı

İzmir barosuna kayıtlı olduğu belirtilen F.Ş. isimli avukatın cezaevinde bulunan terör örgütü PKK/KCK üyesi tutuklulara küçük kağıtlarla not aktarımı yaptığı tespit edildi. 

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, başlatılan soruşturmanın hemen ardından gerçeğin ortaya çıkmasıyla F.Ş. isimli avukat hakkında örgütün iç ve dış koordinasyonunda faaliyet gösterdiği şüphesiyle yakalama kararı çıkartıldı.

EVİNDE VE OFİSİNDE ÖRGÜTE AİT MATERYALLER BULUNDU

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleriyle koordineli düzenlenen operasyonda İzmir barosuna kayıtlı olan ve evide İzmir'de bulunan F.Ş. yakalanarak gözaltına alındı.

Avukatın İzmir'de bulunan evi ve iş yerinde yapılan aramada örgüte ait dijital materyaller ile 10'u hakkında toplatma kararı bulunan 13 örgütsel içerikli kitap bulundu.

Gözaltına alınan F.Ş. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Balıkesir’de irtibata geçtiği mahkum hakkında da işlem yapıldı.

F.Ş.’nin irtibatta bulunduğu kişilerle ilgili soruşturma ise sürüyor.

Yorumlar