Turuncu liste nedir? Gri, Kırmızı liste ne demek?

Terör suçlarından arananların İçişleri Bakanlığı tarafından kategorize edildiği listelerin isimleri kırmızı, turuncu, yeşil, gri gibi ifadelerle adlandırılıyor. Peki turuncu liste nedir?

Google Haberlere Abone ol
Turuncu liste nedir? Gri, Kırmızı liste ne demek?

İçişleri Bakanlığı tarafından terör suçlarından arananların kategorize edildiği listeler merak konusu oldu. Terörden en çok arananların listelere ayrıldığı ve bu listelere renk isimleriyle isimler verildiği biliniyordu. En çok arananlar işledikleri suçlar ve örgüt içindeki görevleri bakımından farklı listelerde sıralanıyor. 

Terör örgütleri PKK, DHKP-C, MLKP, FETÖ, DEAŞ'ın üst düzey yöneticileri ile onların ardından gelen diğer yöneticilerinin sıralandığı İçişleri Bakanlığı "En Çok Arananlar" listesi beş ayrı kategoriden oluşuyor. 

Bunlar Kırmızı Liste, Mavi Liste, Yeşil Liste, Turuncu Liste ve Gri Liste'dir. 

Kırmızı Listede genel olarak örgütlerin lider takımları yer alıyor. Bunları bulanlara verilecek ödül miktarı ise 4 milyon TL olarak belirlenmiş durumda. 

Kırmızı Listeyi takip eden liste ise Mavi Listedir. Bu kategoride yer alan teröristler için vaad edilen ödül ise 1,5 milyon TL'dir. 

Yeşil Kategoride yer alanlar 1 milyon TL, Turuncu kategoride yer alanlar 600 bin TL, Gri kategoride yer alanlar ise 300 bin TL ödülle aranıyor.

Turuncu liste nedir

 

Yorumlar