Türkmenistan'da halk parlamento seçimi için sandık başında

AŞKABAT (AA) - Türkmenistan'da halk, parlamentonun yeni üyelerini belirlemek için bugün oy kullanıyor.Sabah saatlerinden itibaren sandık başına giden Türkmenler, parlamentonun yeni üyelerinin yanı sıra yerel halk meclislerini ve yerel yöneticilerini...

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan'da halk parlamento seçimi için sandık başında

AŞKABAT (AA) - Türkmenistan'da halk, parlamentonun yeni üyelerini belirlemek için bugün oy kullanıyor.

Sabah saatlerinden itibaren sandık başına giden Türkmenler, parlamentonun yeni üyelerinin yanı sıra yerel halk meclislerini ve yerel yöneticilerini de belirleyecek.

Merkez Seçim Komisyonu, milletvekilliği için 284 adayın yarışacağını açıkladı. Adayların çoğunluğu Türkmenistan Demokrat Partisinden seçimlere giriyor. Sanayici ve Girişimciler Partisi ile Agrar Partisi de seçimlerde aday gösteren diğer partiler oldu.

Oy verme işlemi yerel saatle 19.00'da sona erecek. Türkmenistan Parlamentosunda 125 milletvekili bulunuyor ve milletvekilleri 5 yıl süreyle seçiliyor.

Yaklaşık 3 milyon seçmenin bulunduğu Türkmenistan'daki seçimleri, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) gibi uluslararası kuruluşlardan gözlemcilerin de takip ettiği açıklanmıştı.


Yorumlar