Türkiye'nin konuştuğu hakim hakkında soruşturma

HSK, polise saldıran, hakaretlerde bulunan sarhoş hakim hakkında soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin konuştuğu hakim hakkında soruşturma

Adana’da alkollü olarak araç kullanıp birde kendisi hakkında işlem yapmak isteyen polislerle tartışan hakim Hayrettin Yavuz hakkında hem Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) hem de Adana Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. HSK, idari olarak soruşturma izni verip hakimi Van’a gönderirken Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da adli soruşturma başlattı.

Adana'da alkollü şekilde direksiyon başına geçen hakim Hayrettin Yavuz, alkollü araç kullanırken polise yakalandı. Yavuz'un, polisleri tehdit ederek küfrettiği anlar kameraya yansıdı.

Merkez Seyhan ilçesi, Sümeh Mahallesi'nde yaşanan olayda Adana'da 5. Sulh Ceza Hakimi olarak görev yaptığı anlaşılan Hakim Hayrettin Yavuz, polise mukavemet etti. dengesini kaybedince yere düşerek bayıldı. Hakim ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Yavuz hakkında 'polise mukavemet', 'mala zarar verme' ve 'trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek' suçlarından adli soruşturma başlattı. 1. sınıf hâkim olan Hayrettin Yavuz hakkında HSK da harekete geçti. Hakkında soruşturma başlatılıp müfettiş görevlendirildi. HSK, soruşturma çerçevesinde Yavuz'u Van Hakimliği'ne tayin etti.

 

Yorumlar