Türkiye’nin en modern hayvan pazarında bayram yoğunluğu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’nin en modern tesislerinden olan Büyükşehir Belediyesi Hayvan Park ve Pazar Yeri’nde esnaflar ve kurbanlık...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin en modern hayvan pazarında bayram yoğunluğu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’nin en modern tesislerinden olan Büyükşehir Belediyesi Hayvan Park ve Pazar Yeri’nde esnaflar ve kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kurban Bayramı öncesi Konya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Park ve Pazar Yeri’nde incelemelerde bulundu. Kurbanlık hayvan satışı yapan esnaflar ve kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlarla sohbet eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediyesi’ne ait çok güzel bir mekanda vatandaşların kurbanlık alışverişlerini yaptığını ve memnuniyetlerini dile getirdiğini belirterek, “Çok canlı bir pazar. Gerçekten bizim inancımız ne kadar güzel ki bayramı hep birlikte yaşıyoruz. Ticari, ekonomik ve sosyal hayat canlanıyor. Burada satış yapan hemşehrilerimize bol kazançlar diliyorum. Bütün hemşehrilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmasında Arakan’daki Müslümanlara yapılan zulümlere de değinen Sorgun, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın girişimleri olduğunu, akan kanın bir an önce son bulmasını temenni ettiklerini vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de muayene istasyonu, veteriner hekimleri ve sosyal imkanlarıyla Türkiye’nin en güzel hayvan pazarlarından birine Konya’nın ev sahipliği yaptığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde Tatlıcak mevkiinde bulunan pazarın 15 bine yakın kapasitesi ile hizmet verdiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Hala kurbanlıklarını almayan hemşehrilerimiz varsa gelsinler buradan kurbanlıklarını alsınlar. Burada hayvanların hem sağlık kontrolleri hem gebelik kontrolleri hem de sıhhi şartlara uygunluk kontrolleri yapılıyor. Hemşehrilerimiz kurbanlıklarını güvenle alabilir. Bu vesileyle bütün hemşehrilerimin ve İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, pazarda kurban alacak bir vatandaş ile satıcıya pazarlıkta aracılık etti.

Yorumlar