Türkiye'den Suriye'ye spor tesisi yatırımı

- Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde spor tesisleri inşa ediyor - Cerablus, El Bab, Bizah ve Kabasin bölgelerinde çeşitli spor tesislerinin inşasına başlayan Müdürlük, El Bab'da yaptırılan futbol sahasını hizmete sundu

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Suriye'ye spor tesisi yatırımı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki El Bab'a yaptırılan futbol sahasının hizmete sunulduğu bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Cerablus, El Bab, Bizah ve Kabasin bölgelerinde gençler için çeşitli spor tesisleri yapılıyor.

Bu kapsamda yapımı tamamlanan ve hizmete açılan El Bab Futbol Sahası'nda oynanan müsabakalar, halktan büyük ilgi görüyor.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gençlik ve Spor Bakanlığının, Suriyeli gençlerin sportif, sanatsal ve sosyal-kültürel faaliyetlerle kendilerine artı değer katmaları konusunda projeler üretmeye devam ettiğini belirtti.

Bu projelerin başında da tesislerin geldiğini ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Şu anda Bakanlığımızın koordinesinde Suriye’nin bazı bölgelerinde tesisleşme çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan biri olan El Bab Futbol Sahası, şu anda faaliyete başladı. Oradaki futbol kulüpleri tekrar müsabakalara başladı. El Bab’ın yanı sıra çok yakında Cerablus, Bizah ve Kabasin bölgelerinde inşa ettiğimiz tesisler de faaliyete geçecek. Sanatsal ve sosyal-kültürel faaliyetler için ise Cerablus’ta 4 konteyner gençlik merkezi açacağız."


Yorumlar