Türkiye'den Moğolistan'a huzurevi

TİKA'nın Moğolistan'da inşa ettiği huzurevi hizmete açıldı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Moğolistan'a huzurevi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), Moğolistan'ın Bayan Ölgiy vilayetinde inşa ettiği huzurevi hizmete açıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bayan Ölgiy vilayetinde yaşlıların ve kimsesizlerin barınma sorununu gidermek amacıyla 2002'de inşası başlayan huzurevi tamamlandı.

Gerekli malzemelerle donatılarak yaşlıların hizmetine sunulan huzurevinin açılış törenine, Türkiye'nin Ulanbator Büyükelçisi Zafer Ateş, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, Bayan Ölgiy İl Meclis Başkanı Habil Şariv, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Galya Akras, TİKA Ulanbatur Koordinatörü Emrah Ustaömer ve huzurevi sakinleri katıldı.

Törende konuşan Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Öztürk, "TİKA olarak Moğolistan'da gerçekleştirdiğimiz en anlamlı projelerden biri olan bu huzurevinin açılışı için burada bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Öztürk, Türk kültüründe ve inancında yaşlılara ve kimsesizlere sahip çıkılmasının önemine işaret ederek "Bu inançla, yaşlılarımızın barınma sorununun giderilmesi ve konforlu bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik." dedi.

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Akras da yeni bir binaya kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek desteklerinden dolayı Türk halkına ve TİKA'ya teşekkür etti.

"1958 yılında kurulan bu huzurevimiz bugüne kadar yaşlılara hiçbir zaman yeni bir binada hizmet verememişti. 1997 yılında Bugat ilçesinden il merkezine taşınmıştık. Ancak taşındığımız bina da eskiden Veterinerlik Kurumu tarafından kullanılan eski bir binaydı." diyen Akras, "Bugün ilk defa bizim için inşa edilen yeni bir binada yaşlılarımıza ve kimsesizlerimize hizmet verebileceğiz." ifadelerini kullandı.

Bayan Ölgiy Sosyal Yardım ve Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı huzurevinin eski binası 2004 yılında Mesleki Denetim Kurumu tarafından incelenerek kullanılamaz raporu verilmişti.

Huzurevi sakinleri yeni bir bina yapılamadığından dolayı uzun yıllar aynı binada yaşamak zorunda kalmıştı.

Yorumlar