Türkiye'den Çin'e Corona Virüs desteği

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'nin Corona Virüs konusunda Çin halkının yanında olduğunu belirterek, her türlüğü desteğe hazır olduklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Çin'e Corona Virüs desteği

Türkiye, Çin'de başlayarak dünyayı sarsan Corona Virüsü konusunda Çin halkının yanında olduğu mesajını verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corana Virüsü konusunda yaptığı açıklamada Türkiye olarak Çin halkının yanında olduklarını söyledi. Türkiye'nin zaman zaman dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan doğal afetlere müdahalede davet beklemeden ilk ulaşan ülkelerin başında geldiğine işaret eden Koca, şunları kaydetti:

"Çinli meslektaşlarımız ve devlet yönetiminin en kısa sürede bu sorunu aşacaklarına inanıyoruz. Türkiye olarak kapasite ve tecrübemizi paylaşmaya hazırız. Bu konuda Çin vatandaşlarının yanında olduğumuzu ifade etmek isteriz. Çin hükümetinin bir kuşak bir yol inisiyatifinin yalnızca ticaret ve teknoloji alanında değil, sağlık alanında da ülkemizce destek gördüğünü ifade etmek isteriz. Küreselleşen, insan ve mal hareketlerinin son derece hızlandığı, mesafelerin kısaldığı günümüzde bu tür hastalıklarla ortak mücadele, sadece bir korunma güdüsü ile değil, insani hislerle yapılması gereken bir mücadeledir. Koronavirüs enfeksiyonu konusunda da tüm dünya davet beklemeksizin Çin halkıyla dayanışma içerisinde olmalıdır. Buna benzer küresel sorunlarda, hatta yerel afet durumlarında bile imkanı olan ülkelerin yardım daveti veya çağrısı beklemeksizin, gücü oranında birlik ve dayanışma göstermeleri gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk halkı olarak Çin halkının bu zorlu günlerinde yanlarında olduğumuzu, dostane duygularımızı teyiden bildiririz."

Yorumlar

nadşr hertürlü kaos kaosla beslenenlere hizmet eder çalışmadan risk almadan parayı borsayı manipüle ederek faizlerle dünyayı soymalarına göz yummamalıyız.dünya banane diyemez gerçeke etkisi büyük çoğalan bir virüs ise her yere yayılmayacağı ne malum.düşman dahi olsa düşmanın için değil kendin için bunu engellemeli her devlet.
Oktay Hasta oluyorum bu dış politikanıza 👍adamlar göz göre göre bizim müslüman kardeşlerimizi işkence ederek öldürdü ve siz Suriyeli lere verdiğiniz desteğin hiçbirini vermediniz müslüman kardeşlerimize.şimdi de Çinlilere yardım edecek mişiz