Türkiye koronavirüs tablosu (Nisan-Mayıs-Haziran)

Türkiye'nin salgın ile mücadelesi bütün dünya tarafından takdirle karşılanırken, verilen mücadelenin sonuçları da bu takdirlerin hakkedildiğini ortaya koydu. Türkiye, aldığı tedbirler sayesinde dünya genelinde virüsten en az etkilenen ülkeler arasında yerini aldı. İşte gün gün koronavirüs tablosu:

Türkiye koronavirüs tablosu (Nisan-Mayıs-Haziran) - Sayfa 1

Türkiye'nin koronavirüs salgınına karşı aldığı tedbirler, onu dünya ülkeleri arasında farklı bir konuma oturttu. Şu ana kadar alınan önlemlerin büyük faydalarını gördük.

Türkiye koronavirüs tablosu (Nisan-Mayıs-Haziran) - Sayfa 2

Salgının başladığı ilk günlerden itibaren Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Bilim Kurulu'nun aldığı tavsiye karaları ve hükümetin aldığı radikal önlemler, Türkiye'nin salgın konusunda önemli bir başarıya imza atmasına vesile oldu. 

Türkiye koronavirüs tablosu (Nisan-Mayıs-Haziran) - Sayfa 3

Çin'de ortaya çıkarak önce İran, ardından Avrupa sonra da ABD'yi etkisi altına alan koronavirüs, Türkiye'de ise tedbirlerle karşılandı. Bu tedbirler sayesinde virüs salgını diğer ülkelerde verdiği zararı Türkiye'de veremedi. 

Türkiye koronavirüs tablosu (Nisan-Mayıs-Haziran) - Sayfa 4

Avrupa'da başta İtalya, İspanya ve Fransa olmak üzere birçok ülkede onbinlerce insan hayatını kaybetti. Yüzbinlerce insan koronavirüse yakalandı. Bazı ülkelerin ekonomileri dibe vurdu. Avrupa'nın dünya çapında ünlü markaları iflasın eşiğine geldi.